Реклама

«Суспільне» запустило проект «UA: Класична музика»

Суспільне запустило музичний проект «UA: Класична музика», який містить 125 аудіозаписів відомих композиторів з фонду мовника. Композиції безкоштовно доступні онлайн
Čytaty latynkoju
«Суспільне» запустило проект «UA: Класична музика»
  1. Головна
  2. Музика
  3. «Суспільне» запустило проект «UA: Класична музика»
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Суспільне запустило музичний проект «UA: Класична музика», який містить 125 аудіозаписів відомих композиторів з фонду мовника. Композиції безкоштовно доступні онлайн

Всі композиції записані у різні роки різними виконавцями та оцифровані в єдину базу-проект. Для зручності, поруч із кожним треком доступна інформація з деталями про оркестр або музиканта.

Кого із класиків можна послухати

До переліку увійшли твори Леонтовича, Скорика, Лисенка, Мусоргського, Рахманінова, Римського-Корсакова, Бетховена, Чайковського, Шостаковича, Хачатуряна, Дебюсі, Баха, Шопена, Моцарта, Штрауса, Вівальді, Бізе, Гріга, Офенбаха, Верді, Вагнера, Брамса та багатьох інших композиторів. Найближчим часом планується запуск безкоштовних додатків для смартфонів на Android та iOS, аби класична музика була доступною будь-де й будь-коли. Проект здійснено завдяки співпраці двох підрозділів ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України»: департаменту цифрових платформ та радіо.

Нагадаємо, що «Суспільне» запустило«Суспільне» запустило окремий сайт із українськими аудіоказками окремий сайт із українськими  аудіоказками. Серед персонажів історій є коти, лисиці, раки, кенгуру та інші казкові та не дуже звірі, рослини та птахи. Озвучення казок на сайт зробили соліст гурту «Бумбокс» Андрій Хливнюк, співачка Олександра Кольцова (також відома як Каша з гурту «Крихітка»), письменник та музикант Сергій Жадан, Марко Галаневич з гурту «ДахаБраха», Євген Малуха (відомий завдяки українській озвучці Гомера Сімпсона) та низка інших.

Крім аудіоказок та ілюстрацій до них, автори проекту також виклали розмальовки для дітей, які можна роздруковувати та розмальовувати самостійно чи з дітьми. Також невдовзі обіцяють презентувати мобільні застосунки з казками. Вони будуть безкоштовними для використання. Усього для прослуховування доступні понад 250 казкових історій українською мовою.

Share
Написати коментар
loading...