Реклама

Україна отримала концепцію розвитку цифрової економіки до 2020 року

Документ визначає першочергові сфери, ініціативи та проекти «цифровізації» України на найближчі 3 роки
Čytaty latynkoju
Україна отримала концепцію розвитку цифрової економіки до 2020 року
  1. Головна
  2. Новини
  3. Україна отримала концепцію розвитку цифрової економіки до 2020 року
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Документ визначає першочергові сфери, ініціативи та проекти «цифровізації» України на найближчі 3 роки

Кабінет Міністрів України в середу, 17 січня, схвалив концепцію розвитку цифрової економіки та суспільства України на 2018-2020 роки. Також було затверджено докладний план заходів з її реалізації на практиці.

Про що йдеться у концепції

Концепція передбачає перехід від сировинного типу економіки, яка споживає природні ресурси, до високотехнологічних виробництв та ефективних процесів. Ці зміни мають відбутися за допомогою ІТ-технологій та комунікацій. Документ, прийнятий українським урядом, фактично становить собою дорожню карта цифрової трансформації економіки України. Цю концепцію після ухвалення можна одразу втілювати, наголошують в уряді.

Наголошується, що документ визначає першочергові сфери, ініціативи та проекти «цифровізації» української економіки. Програма загалом розрахована на найближчі 3 роки. Йдеться про розвиток цифрової інфраструктури на різних рівнях держави. Зокрема, широкосмуговий інтернет має бути запроваджений по усій території України. Також у рамках реалізації концепції планується  цифровізація освітніх процесів. Програма має на меті стимулювання цифрових трансформацій у системі низки галузей. Реформи із використанням IT стосуються освіти, медицини, екології, безготівкової економіки. Приділять увагу також і цифровим змінам інфраструктури, транспорту, громадської безпеки.

Нагадаємо, що уряд схваливУряд схвалив Енергетичну стратегію України до 2035 року Енергетичну стратегію України до 2035 року. Уряд України ставить завдання принаймні вдвічі зменшити енергоємність української економіки, збільшення частки альтернативних джерел у загальному балансі до 2035 року до 25%. Крім того передбачене підвищення якості енергозабезпечення споживачів.

Share
Написати коментар
loading...