Реклама

«Зліт дозволено»: в Україні запустили новий авіаційний онлайн-сервіс

Інструмент створювали на основі відкритих даних із використанням інформації від Державної авіаційної служби України та розкладів авіаперевізників  
Čytaty latynkoju
«Зліт дозволено»: в Україні запустили новий авіаційний онлайн-сервіс
  1. Головна
  2. Новини
  3. «Зліт дозволено»: в Україні запустили новий авіаційний онлайн-сервіс
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Інструмент створювали на основі відкритих даних із використанням інформації від Державної авіаційної служби України та розкладів авіаперевізників  

Використання відкритих даних в Україні для створення різноманітних онлайн-проектів продовжується. Тепер вони лягли в основу проекту, котрий дає змогу відстежувати активність в Україні міжнародних авіаційних перевізників. Різноманітна інформація про те, як діють різні авіакомпанії, які рейси використовують та куди і як часто літають. зібрана тепер на єдиному ресурсі. Відкриті дані, які використовує сервіс «Зліт дозволено», його автори брали із єдиного державного порталу відкритих даних — data.gov.ua.

Чим корисний онлайн-сервіс

На цьому сайті з різних відкритих джерел було зібрано інформацію про надані права на міжнародні рейси. Також усі бажаючі можуть побачити тут умови міжнародних угод про повітряне сполучення. На сторінках ресурсу за допомогою пошуку та у відповідному розділі сайту також можна знайти повні дані розкладів деяких авіакомпаній. Інструмент дозволяє оцінити кількість вільних частот на міжнародних авіаційних маршрутах. Розробка також суттєво спрощує пошук інформації для гравців українського авіаринку. Крім того, «Зліт дозволено» робить інформацію більш доступною для журналістів, експертів та інших осіб, які цікавляться цією тематикою. Інформація структурована за країнами та конкретними авіаперевізниками. Автори проекту сподіваються, що це зробить ринок авіаційних перевезень в Україні прозорішим та конкурентнішим.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли вам, що київський аеропорт вдвічі збільшивКиївський аеропорт вдвічі збільшив пасажиропотік пасажиропотік. У порівнянні із попереднім роком, показник зріс на 57%. Летовищем скористалися до 145,7 тис пасажирів. Керівництво аеропорту оптимістично налаштвоане стосовно подальших перспектив розвитку.

Share
Написати коментар
loading...