Реклама

В Україні формують експертні групи для вдосконалення державних сайтів

Програма EGAP анонсувала набір фахівців до експертних груп, які мають на меті змінити на краще дизайн та юзабіліті державних онлайн-ресурсів
Čytaty latynkoju
Depositphotos
В Україні формують експертні групи для вдосконалення державних сайтів
  1. Головна
  2. Новини
  3. В Україні формують експертні групи для вдосконалення державних сайтів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Програма EGAP анонсувала набір фахівців до експертних груп, які мають на меті змінити на краще дизайн та юзабіліті державних онлайн-ресурсів

Кого шукають

Розвиток електронної демократії в Україні передбачає також удосконалення сайтів, якими послуговуються державні установи, відомства та організації. Саме тому Державне агентство з питань електронного урядування України спільно з програмою EGAP починають упродовж наступних 10 днів формувати групи фахівців за трьома напрямками.

Першим стане розробка загальних принципів дизайну, вимог до доступності, опису процесів тестування та збору аналітики. До другої групи експертів увійдуть ті, хто можуть працювати над створенням безпосередньо графічного дизайну, типографіки базових інтерфейсів. І до третьої експертної групи запрошують всіх, хто готовий допомогти із визначенням правил комунікації та наданням рекомендацій щодо SEO та SMM для державних онлайн-ресурсів. Запрошення та підготовка нових фахівців — крок до перезапуску низки державних онлайн-ресурсів, котрі потребують суттєвого оновлення.

Загалом у експертних групах чекають на UI/UX-дизайнерів, копірайтерів, SMM-менеджерів, представників державних структур. Це мають бути люди, що займаються розробкою, створенням брендбуків та комунікаціями із різними ланками користувачів. Також запрошують тих, хто хоче поділитися баченням і вплинути на кінцевий результат від перезапуску державних сайтів. Як підсумок, має бути створений набір стандартів, обов´язковий до використання державними установами та їхніми представництвами у соцмережах та інтернеті загалом. На часі дізнатися, як можна стати активним учасником цього процесу реформування українських державних онлайн-ресурсів.

Як долучитися

Усі бажаючі стати учасниками експертних груп до 15 жовтня мають заповнити реєстраційну анкету за посиланням.

Share
Написати коментар
loading...