Реклама

Apple запускає аналітику для подкастів на iTunes

Основна причина нововведення — це те, що дотепер Apple практично не давала ніяких даних про прослуховування подкастів. Тепер творці аудіо та бренди-рекламодавці зможуть побачити взаємодію із аудиторією
Čytaty latynkoju
Apple запускає аналітику для подкастів на iTunes
  1. Головна
  2. Новини
  3. Apple запускає аналітику для подкастів на iTunes
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Основна причина нововведення — це те, що дотепер Apple практично не давала ніяких даних про прослуховування подкастів. Тепер творці аудіо та бренди-рекламодавці зможуть побачити взаємодію із аудиторією

Великі зміни чекають на авторів аудіоконтенту, адже Apple збирається дозволити користувачам перегляд статистики: які подкасти слухачі дійсно люблять і що вони ігнорують.

Як функціонуватиме нова версія програми для подкастів

Apple надасть базову аналітику творцям подкастів, дозволивши їм бачити, коли слухачі запускають окремі епізоди, які частини їм найбільше довподоби, а які вони пропускають. Дотепер компанія практично не давала ніяких даних про прослуховування подкастів, а лише фіксувала, що хтось завантажив окремий епізод.

Бізнес-менеджер Apple Джеймс Боггс повідомив, що компанія надаватиме анонімні дані про продуктивність прослуховування подкастів, не прив’язану до окремих користувачів. Автор подкасту зможе бачити загальну реакцію при прослуховуванні. При цьому він не зможе створювати контент або рекламу, призначену для окремих осіб або навіть груп слухачів.

І хоча рекламодавці не зможуть побачити, хто слухає їх, вони зможуть проаналізувати, який відсоток слухачів проходить повз них. Це дозволить оцінити ефективність реклами.

Як відреагували творці подкастів

Метью Лібер, президент Gimlet Media, відреагував на нововведення у своєму Twitter. Він зазначив, що автори аудіоконтенту давно просили Apple надавати таку інформацію.

<div class="embedded-twitter"><blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr"><a href="https://twitter.com/Interior/status/873340604108951552"></a></p></blockquote></div>?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.recode.net%2F2017%2F6%2F10%2F15774936%2Fapple-podcast-analytics-wwdc

Творці цифрового контенту і рекламодавців очікують подібного нововведення також і від YouTube та Facebook. Аналітика, ймовірно, покаже, що деякі формати оголошень або місця розміщення не працюють — тож бренди і компанії надаватимуть перевагу сплати за те, що люди хочуть споживати, а знання того, як вони споживають медіапродукт, дає можливість покращити рекламні кампанії.

Share
Написати коментар
loading...