Реклама

Смартфон проти сміття — новинка від Мінприроди

Відомство випустило власні додатки для iOS та Android, котрі допоможуть у подоланні проблеми стихійних звалищ
Čytaty latynkoju
Pixabay, ліцензія CC
Смартфон проти сміття — новинка від Мінприроди
  1. Головна
  2. Новини
  3. Смартфон проти сміття — новинка від Мінприроди
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Відомство випустило власні додатки для iOS та Android, котрі допоможуть у подоланні проблеми стихійних звалищ

На жаль, не всі наші співгромадяни вміють відпочивати, не засмічуючи довкілля. Міністерство екології та природних ресурсів України презентувало безкоштовні мобільні додатки, мета яких — допомогти у боротьбі зі стихійними сміттєзвалищами. Зробити свій внесок у це зможе кожен, у кого є смартфон. На часі дізнатися, як працює новий онлайн-сервіс для захисту чистого довкілля.

Як це працюватиме

Розробка доступна у версії для смартфонів Android та iPhone. Після встановлення додатку користувач може сфотографувати на телефон виявлене сміттєзвалище, а потім надіслати світлину на інтерактивну мапу Міністерства природних ресурсів. Розміщена публікація із фотографією автоматично буде вважатися офіційним зверненням до органу державної влади. Кожен знімок має геолокаційну прив’язку до місця. де його було зроблено. Передану інформацію опрацьовуватиме модератор Мінприроди. Він внесе на електронну мапу і відразу направить у вигляді звернень до відповідних органів влади, які відповідають за прибирання сміття. Згідно із законодавством, на здійснення цих заходів відведено 30 календарних днів. Згодом буде виконуватися перевірка стосовно звернень, які були розміщені раніше.

Що робити, якщо скарга не подіяла

Зазначається, що громадяни можуть простежити, як місцева влада відреагувала та опрацювала розміщене звернення. Якщо запит не було виконано чи виконано неналежним чином, Мінприроди обіцяє повторно розглядати скарги та разом із екоінспекторами Державної екологічної інспекції змушувати місцеву владу до виконання своїх безпосередніх обов’язків.

Share
Написати коментар
loading...