Реклама

Україна - не сама: допомога криптоспільноти

Čytaty latynkoju
Україна - не сама: допомога криптоспільноти
  1. Головна
  2. Крипто
  3. Україна - не сама: допомога криптоспільноти
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Триває війна з Росією. Наш народ гідно обороняється, а кожен українець на своєму фронті робить усе можливе, щоб захистити свою країну, у тому числі, в цифровому просторі.

Першими, хто протягнув руку помочі у цифровій війні була відома хакерська група Anonymous. Вони офіційно розпочали цифрову війну проти російського уряду.

«The Anonymous collective is officially in cyber war against the Russian government #Anonymous #Ukraine»

За їх участі було здійснено атаки на сайти російських урядових структур, а також пропагандистські сайти новин. Згодом вони виклали у широкий доступ базу даних Міністерства оброни РФ, перехопили та оприлюднили переговори російських військових, запустили на російському телебаченні відеоролики про те, що справді відбувається в Україні. Також опублікували особисту погрозу Путіну.

Завдяки спільним зусиллям відомих криптопроектів, зосереджених на кібербезпеці (DisBalancer, HAPI, Hacken) створена Cyber Army, а також группа, де ви можете допомогти у війні проти Росії в інформаційному і цифровому просторі.

Також створена урядова ініціатива IT Армія України. Завдяки спеціальним каналам зв’язку – кожен може долучитися до хакерських атаках на сайти та акаунти російської пропаганди в соцмережах.

Україна є однією з країн світу, яка активно і відкрито підтримує криптовалюту. Спільнота це відчуває і з цього боку зараз надходить колосальна допомога.

Уряд офіційно відкрив можливість для офіційних донатів в криптовалюті – BTC, ETH та USDT.

Відомий нам усім Віталік Бутерін (засновник Ethereum), опублікував пост на захист України, а також валідував ефіровський гаманець, який Україна створила для збору коштів.

Свою позицію на користь України висловив і сам Ілон Маск, відкривши доступ до Starlink з української території.

Human Rights Foundation створила можливість донатів в BTC, а компанія Meta (колишній Facebook) заблокували акаунти російських пропагандистських медіа.

Відомі діячі криптоспільноти висловили слова підтримки Україні, або надали фінансову допомогу: Джастін Сан (Tron), Чанпен Чжао (Binance), stani.eth (Aave, LensProtocol), Мattew Liu (OriginProtocol), Miko Matsumura, Gary Vaunerchuk, Dan Clarke та ін.

Binance зробив пожертву на 10 млн $ і створив платформу для збору коштів.

Низка криптовалютних бірж заморозила активи, або обмежили дії на акаунтах російських користувачів, а також встановили обмеження на реєстрацію нових акаунтів з Росії. Українські біржі Kuna, Richamster, Occe видалили російський рубль з торгових пар.

Приємним для українських громадян став грошовий подарунок від біржі FTX та Blockfolio – по 25$ на акаунти.

З метою збору коштів на їжу, ліки та одяг створено благодійну організацію Unchain.fund. Свій внесок туди зробили Near Protocol, PoolTogether, Harmony Protocol, Celo, Atlantis World, Polar Nodes, SafeHamsters League; відомі криптодіячі Stephan George (Gnosis), Alex G. (zksync), pet3rpan (1kxNetwork, MetaCartel) та ін.

Представники соціального медіа третього покоління Subsocial додали можливість донатів токенами екосистеми Polkadot на своїй платформі.

Ланчпад платформа Boca Chica (HAPI Protocol) запустила можливість задонатити через мережі Solana та Near як на потреби української армії, так і на гуманітарні цілі.

З підтримкою виступили відомі криптомедіа Incrypted (корисна памятка), 2TOP, Hackless.

Одним з елементів флешмобу на підтримку України серед криптоентузіастів у Twitter стало додавання до свого імені в профілі українського прапора (ua, ua), а також використання хештегів #StandwithUkraine #SlavaUkraine #StopPutin #StandForUkraine.

Відома міжнародна організація Pussy Riot створила організацію UkraineDAO, покликану фінансово допомагати Україні у війні проти Росії. За її допомоги започатковано аукціон з продажу NFT «Український прапор». Свій внесок зробили OnlyFans, представники NFT-спільноти Andrew Wang, OhhShiny, ArtOnBlockchain, Eric, ixshells.eth, justinaversano та ін.

https://www.cryptovoxels.com/play?coords=NE@61E,318N

https://www.cryptovoxels.com/play?coords=NE@61E,318N

 

Не залишились осторонь і представники метавсесвіту: на відомій платформі Cryptovoxels представлені благодійні лоти: плакати, одяг тощо.

Mana Witch, яка створює одяг для метавсесвіту Decentraland, знизила ціни і направляє кошти від продажу колекції до Unchain.fund.

Левову частку допомоги у цифровій війни надають усі громадяни України – своїми репостами, коментарями у соцмережах, підтримують бойовий дух нашого Президента та Армії. Публікують ролики того, що насправді відбувається в Україні, організовують грошову і гуманітарну допомогу військовим та мирному населенню.

Цей світ уже не бути таким, як раніше. Але я знаю точно, що там є місце для України – не тільки на карті, а й у наших серцях.

Хочу побажати усім нам миру, ясного неба над головою і перемоги над людським горем та стражданнями.

Слава Україні!

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...