Реклама

⚔️ «Бичачий» та «ведмежий» ринки: що це таке та що варто знати криптоінвестору

Čytaty latynkoju
⚔️ «Бичачий» та «ведмежий» ринки: що це таке та що варто знати криптоінвестору
  1. Головна
  2. Крипто
  3. ⚔️ «Бичачий» та «ведмежий» ринки: що це таке та що варто знати криптоінвестору
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Ділимося докладною інформацією про «бичачий» та «ведмежий» ринки й розповідаємо, як в обох ситуаціях поводитися криптоінвесторам.

Коли йдеться про інвестування, слова «бик» та «ведмідь» набувають нового значення. І їхній зміст ніяк не стосується світу тварин. Ці терміни використовують для того, щоб охарактеризувати роботу фондових ринків: їхнє зростання чи падіння. А оскільки стан ринку суттєво впливає на портфель будь-якого криптоінвестора, варто розуміти, як саме ці умови можуть позначитися на ваших вкладах.

Якщо коротко окреслити ці два поняття, то «бичачий ринок» характеризується ростом, а «ведмежий» — спадом. У кожного з них є свої переваги та недоліки, інвестиційні можливості та підводні камені. З огляду на те, що криптовалютний ринок загалом є волатильним і його коливання можна спостерігати щодня, терміни «бичачий» та «ведмежий» позначають стабільний ріст або падіння впродовж тривалого часового періоду.

Читайте також: 🍟 Бум мемів: як з’явився фейковий токен Grimacecoin

У нашому матеріалі ми вирішили ґрунтовно розібратися в ідеях «бичачого» та «ведмежого» ринку, зокрема виділимо їхні основні ознаки та відмінності, а також пояснимо, як варто інвестувати під час кожного з цих періодів.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

🐂 Поняття «бичачого ринку»

Поняття «бичачий», як правило, використовують, щоб описати сприятливі економічні умови на ринку. Це ті періоди, коли ми можемо спостерігати тривале зростання цін на криптовалюти. Стабільний ріст вартості крипти відбувається внаслідок того, що попит починає переважати над пропозицією, оскільки довіра до такого ринку висока й інвестори вкладають у нього кошти.

Якщо ви помітили, що ціни на ринку ростуть, це загалом свідчить про початок періоду «бичачого ринку». Усе більше оптимістично налаштованих інвесторів, відомих як «бики», вкладаються в крипту, а за ними приходять і інші учасники криптовалютного простору, створюючи петлю позитивного зворотного зв’язку. Зайнятість на ринку стає високою, постійно залучаються нові інвестиції, а ціни й далі ростуть.

Отже, «бичачий ринок» бере свій початок саме завдяки вкладникам, які вірять у ріст цін. А оскільки довіра користувачів суттєво впливає на вартість крипти, деякі досвідчені інвестори навмисно використовують стратегію «ринкових настроїв». Вона полягає в аналізі думок і ставлення вкладників щодо певного активу.

🤔 Що характеризує «бичачий ринок»?

На відміну від традиційних ринків, де ціни ростуть або спадають плавно й досить передбачувано, криптовалютний працює трохи інакше. Підвищення ціни на кілька десятків відсотків за один чи два дні — цілком звична річ. То як ідентифікувати «бичачий ринок»? Ключові слова тут — стабільний ріст цін і оптимізм.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Вважається, що бичачий ринок настає тоді, коли ціни на біткоїн і альткоїни зростають більш ніж на 20% упродовж тривалого часу: від 2-3 місяців і довше. Ще одним маркером такого ринку є наявність великої кількості оптимістичних прогнозів щодо вартості тих чи інших активів.

На які інші ознаки варто звернути увагу?

  • Ліквідність. Коли є змога легко конвертувати криптовалюту у фіат чи інші токени – майте на увазі, що ви на «бичачому ринку».
  • Високий попит на крипту, який тримається, незважаючи на низьку пропозицію.
  • Масова адопція. На ринок криптовалюти заходить усе більше людей, компаній та фінансових установ, а новини про крипту все частіше з’являються в медіа та соцмережах. У такий період ситуація на ринку, відповідно, стає стабільнішою.
  • Ціни. Ось що ми можемо виділити: з’являються проєкти із завищеними цінами; за наявності хороших новин про крипту її вартість стрімко росте, а за поганих – падає, але несуттєво.
  • Підвищення довіри інвесторів до ринку криптовалют.

🧸 Що таке «ведмежий ринок»

Як ви вже зрозуміли, «ведмежий ринок» — це той, що характеризується спадом. У цей період інвестори налаштовані песимістично, вони прогнозують лише подальше падіння цін. Вкладники поводяться невпевнено, утримуючись від інвестування. Це тягне за собою загальне розчарування й недовіру до ринку.

Початок «ведмежого ринку» настає тоді, коли вартість крипти падає щонайменше на 20% у порівнянні з нещодавніми піковими показниками. Після цього ціни й далі знижуються. У цей час деякі інвестори в паніці розпродають свої активи, що ще більш негативно позначається на ринковій ситуації.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Такий обвал цін, як правило, починається тоді, коли з’являються новини про несприятливі умови на ринку щодо певних криптовалют. Криптоінвестори відкладають плани щодо своїх вкладів на потім, боячись втратити кошти, і готуються до найгіршого. Усе вищезазначене й зумовлює настання періоду «ведмежого ринку».

Ознаки «ведмежого ринку»

Як зрозуміти, що різкий обвал цін — не частина корекції, а саме період «ведмежого ринку»? Пропонуємо звернути увагу на такі ознаки:

  • Спад цін упродовж тривалого часового періоду. На «ведмежому ринку» вартість монет має стабільно знижуватися впродовж двох місяців щонайменше.
  • Низький обсяг торгів. Коли користувачі інвестують неохоче, а натомість утримують свої активи на тлі невизначеності ринку, це свідчить про те, що ринок перебуває на стадії «ведмежого».
  • Беквордація: ціна активу на ф’ючерсному ринку нижча за поточну ринкову ціну.
  • Пропозиція перевищує попит. У цей час користувачі прагнуть якомога швидше розпродати свої активи у зв’язку із суттєвим обвалом цін.
  • Відсутність новин. Коли великі медіа чи соцмережі не висвітлюють новини про крипту – це ще одна ознака «ведмежого ринку».
  • Загальна недовіра до криптовалюти. «Ведмежий ринок» також тягне за собою розчарування з-поміж інвесторів, економістів, аналітиків тощо.

💥 «Бичачий» та «ведмежий» ринки: ключові відмінності

Ми підсумували для вас головні ознаки, які відрізняють «бичачий» ринок від «ведмежого». Пропонуємо ознайомитися з ними в таблиці, наведеній нижче:

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

🤔 Що робити на кожному з цих ринків?

Перед тим, як почати інвестувати під час періоду «бичачого ринку», краще розгледіти тенденцію до зростання цін заздалегідь. У такий спосіб ви зможете встигнути придбати криптовалюту за нижчою вартістю, дочекатися, коли вона зросте, і вигідно її продати. Як правило, будь-які втрати в період «бичачого ринку» є несуттєвими й тимчасовими, тому ви можете з упевненістю нарощувати капітал.

Якщо говорити про «ведмежий ринок», варто зберігати пильність, оскільки в цей період є висока ймовірність зазнати збитків. Найкращою стратегією буде зменшити обсяг криптовалют у вашому портфелі й залишити лише надійні активи, які зможуть вистояти в цих нестабільних ринкових умовах. Ви також можете скористатися можливістю придбати крипту за низькими цінами.

Як бачите, розуміння того, на якому ринку ви перебуваєте — «бичачому» чи «ведмежому», має вагоме значення під час інвестування. Сподіваємося, що наш матеріал допоможе вам зорієнтуватися в сучасних умовах криптовалютного простору та дасть змогу збільшити прибутки в крипті.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Будь ласка, візьміть участь в опитуванні. Це допоможе розвитку нашого проєкту:

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...