Реклама

💰 Ринок NFT на Ethereum є надзалежним від одного проєкту — чому це погано

Ринкова капіталізація проєктів Alchemy становить $25 млрд.
Čytaty latynkoju
💰 Ринок NFT на Ethereum є надзалежним від одного проєкту — чому це погано
  1. Головна
  2. Крипто
  3. 💰 Ринок NFT на Ethereum є надзалежним від одного проєкту — чому це погано
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Ринкова капіталізація проєктів Alchemy становить $25 млрд.

Від Alchemy залежать DeFi й NFT

Як повідомляє Bloomberg, децентралізовані фінанси (DeFi) і NFT? Не котиками єдиними: Що таке NFT та де використовувати ці токени? залежать від одного проєкту під назвою Alchemy, що може нашкодити екосистемі Ethereum.

Alchemy — це компанія, яка надає інструменти для розробки застосунків на блокчейні Ethereum. На сайті компанії сказано, що 70% ETH-проєктів були розроблені за їхньої допомоги. Сумарна ринкова капіталізація цих проєктів становить $25 млрд. Всі великі NFT-проєкти ґрунтуються на Alchemy, наприклад Makersplace, OpenSea, Nifty Gateway, SuperRare і Cryptokitties.

Більш того, аукціон від художника Beeple також пройшов за підтримки Alchemy.

Читайте також: 💪🏻 Сорос інвестував в постачальника криптоданних Lukka

Суперечність ідеї децентралізації

Alchemy позиціює себе як провідна платформа для розробки блокчейнів, які обслуговують мільйони користувачів в 197 країнах світу. Інвесторами Alchemy виступають вихідці Coinbase, Samsung, фінансист Чарльз Шваб, а також знаменитості — актор Вілл Сміт і репер Jay-Z.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Очевидно, клієнтська база Alchemy дійсно велика, проте залишається загадкою, скільки компанія зможе тримати високу планку.

Така монополія Alchemy суперечить ідеї децентралізації, що лежить в основі філософії блокчейну та криптовалют.

Альтернативи Ethereum

Останнім часом через надвисокі комісії, монополізацію такими компаніями як Alchemy та повільну швидкість мережі, все більше розробників звертають увагу на альтернативи Ethereum для запуску своїх продуктів — зокрема і NFT.
Так, останнім часом великими темпами зростає Binance Smart Chain — проєкт найбільшої криптовалютної біржі Binance. Цей блокчейн завойовує  популярність завдяки своїм перевагам: радикально нижчі комісії (аж до $0,01), більша швидкість транзакцій та висока продуктивність (мережа здатна виробляти один блок кожні 3 секунди).

Блокчейн Crypto.com

Варта уваги нова блокчейнова мережа, така як Crypto.com. 25 березня Crypto.com запустив власний блокчейн з основним токеном CRO, який раніше був запущений на базі Ethereum в стандарті ERC20. Понад два роки зайняла розробка і тестування мережі з відкритим кодом під назвою Crypto.org Chain.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...