Реклама

⛓ CEO Binance пропонує зробити застосунок для голосування на базі блокчейну — його вже підтримали

Втім, не всі позитивно відреагували на цю ідею. На думку інших розробників суспільство ще не готове до «блокчейн-демократії».
Čytaty latynkoju
unsplash.com
⛓ CEO Binance пропонує зробити застосунок для голосування на базі блокчейну — його вже підтримали
  1. Головна
  2. Крипто
  3. ⛓ CEO Binance пропонує зробити застосунок для голосування на базі блокчейну — його вже підтримали
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Втім, не всі позитивно відреагували на цю ідею. На думку інших розробників суспільство ще не готове до «блокчейн-демократії».

Голосування на базі блокчейну

Як повідомив СЕО найбільшої криптобіржі у світі Binance Чанпен Чжао (CZ) у своєму Twitter, якби був спеціальний застосунок для голосування — не потрібно було б чекати довгий час на результати й кожен голос був би точно підтвердженим.

Також він зазначив, що така система повинна мати посилену систему захисту та KYC? Що таке KYC та як його пройти — конфіденційність можна захистити за допомогою ряду механізмів шифрування.

Чанпен Чжао вже закликав розробників почати працювати над такою системою.

Розробник альткоїна Etherum Віталік Бутерін підтримав цю ідею, втім, на його думку, це було б дуже складно реалізувати через деякі технічні проблеми.

Читайте також: 💸 BNB Vault: Binance дозволили отримувати пасивний прибуток на біржі

Він зазначив, що основна проблема полягає в що система може точно підрахувати кожен голос, однак не може остаточно перевірити, чи були голоси справжніми. Вони потребують додаткової перевірки особистості, що не є можливим з анонімним блокчейном.

Зрештою, за словами Бутерін вважає, що було б значно легшим переробити вже відомі платформи під певні потреби, такі як вибори.

Однак, не всі схвально відреагували на таку пропозицію. Генеральна директорка та засновниця MyCrypto Тейлор Монахан зазначила, що спільнота ще не готова до «блокчейн-демократії».

?s=20

Блокчейн для голосування

Блокчейн вже раніше використовували для голосування. Ще у 2014 році данська партія Ліберал Альянс (Liberal Alliance) використала технологію для проведення внутрішнього голосування на річних зборах партійців.

А у березні 2016 року Лібертаріанська партія США заявила про намір використовувати технологію блокчейн на виборах кандидатів на внутрішньопартійні посади в Техасі. У нижній частині кожного виборчого бюлетеня були розміщені три QR-коди: перший QR-код містив блокчейн-адресу, другий це ID бюлетеню, а третій — ID голосування. Після сканування QR-кодів дані про голоси на користь тих чи інших кандидатів заносилися в блокчейн, що захищає результати від фальсифікації. Всього в  голосуванні брали участь 250 делегатів.

А у Києві раніше пропонували розробити систему для голосування на базі блокчейну E-vox. Система призначена для забезпечення прозорості результатів голосування на всіх рівнях — від муніципальних виборів до обрання парламентаріїв. Підсумки голосування, зафіксовані в блокчейні, відкриті й можуть бути використані державними органами для прийняття стратегічних рішень.

Нещодавно ми запустили наш новий розділ присвячений криптовалютам — Na chasi Crypto. Партнером нашого розділу є біржа Binance, разом з якою ми оголосили конкурс з бонусами на $1 000.

Акція від Na chasi Crypto

До 15 листопада перші 100 людей, які зареєструються на біржі за нашим посиланням, пройдуть верифікацію та придбають криптовалюту на $50 (~1450₴) і більше, отримають у подарунок $5 BUSD.

Підписуйтесь на нас у Telegram та Twitter.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...