Реклама

Біржа KUNA готується запустити криптогривню

За півроку-рік розробники української криптовалюти сподіваються назбирати 1 млрд грн
Čytaty latynkoju
Біржа KUNA готується запустити криптогривню
  1. Головна
  2. Крипто
  3. Біржа KUNA готується запустити криптогривню
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
За півроку-рік розробники української криптовалюти сподіваються назбирати 1 млрд грн

Українську цифрову валюту (криптогривню) планують запустити в найближчий рік. Про це повідомив засновник української криптобіржі KUNA Михайло Чобанян в інтерв’ю AIN.UA

Як розробляють криптогривню

За словами Чобаняна, в минулому році концепція створення криптовалюти на основі гривні полягала в тому, що монета забезпечувалася гривневими запасами трейдерів на особистих гаманцях біржі.

Як каже Чобанян, від цієї концепції відмовилися, тому що її не можна масштабувати. В KUNA повністю переглянули юридичну модель в порівнянні з минулим роком. Зараз її фіналізують і відправляють на стрес-тести іншим юридичним компаніям, щоб вони цю модель «помучали» два-три тижні. Після чого почнуть юридичну імплементацію.

Чобанян підкреслив, що модель дозволить нормально працювати з банківською системою і буде доступна як юридичним, так і фізичним особам.

«Нацбанк тут ні при чому. Це паралельний процес. Нацбанк теж експериментує з е-гривнею. У них йде тестування, до якого вони поки не хочуть мене додавати. Але в будь-якому випадку комерційна експлуатація почнеться вже в наступному році, тому що банально не встигнемо. Перша мета після запуску — за півроку-рік хочу, щоб ми назбирали 1 млрд грн», — сказав глава криптобіржі.

До слова, на початку року ми публікували розмовуСтаніслав Под’ячев: «Не варто витрачати гроші платників податків на створення криптогривні» із керуючим партнером Blockchain Lab про державне регулювання крипторинку, КВЕДи для майнерів та фейкові проекти на blockchain.

Share
Написати коментар
loading...