Реклама

Як український стартап популяризує армію за допомогою 3D-копій

Стартап miniTEAM у 2018 році почав набирати популярність завдяки своїй ідеї — виробництву мініатюрних копій справжніх бійців українського війська. Особливість цих фігурок — те, що усі вони представленні у реальному бойовому екіпіруванні. Як «Український доброволець 2014» з полімерів набирає популярності у соцмережах — читайте далі
Čytaty latynkoju
Як український стартап популяризує армію за допомогою 3D-копій
  1. Головна
  2. Історії
  3. Як український стартап популяризує армію за допомогою 3D-копій
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Стартап miniTEAM у 2018 році почав набирати популярність завдяки своїй ідеї — виробництву мініатюрних копій справжніх бійців українського війська. Особливість цих фігурок — те, що усі вони представленні у реальному бойовому екіпіруванні. Як «Український доброволець 2014» з полімерів набирає популярності у соцмережах — читайте далі

Як розповідає «НПП», розголосу в медіапросторі автори ідеї змогли досягти завдяки використанню сучасних технологій — 3D-сканування, 3D-друку та власної розробки. З її допомогою створюють невеликі та середні серії мініатюр за відносно короткий час. При цьому розробники не використовують негнучкі та недешеві технології масового виробництва. Про нові мініатюри — далі докладніше.

Із поля бою — на стіл колекціонерів

Мініатюри в комплекті мають історичну довідку 2 мовами: українською та англійською. Для тих, хто раптом не в курсі усього, що відбувалося на Сході України з 2014 року, є опис подій стосовно добровольчого руху. У коробці з комплектом також є перелік та символіка різноманітних добровольчих батальйонів, які були учасниками і досі захищають східні рубежі на лінії розмежування із ОРДЛО. Свої фігурки розробники називають каналом інформації, через який намагаються донести українську точку зору на конфлікт на Сході за участі РФ.

Ідея стартапу miniTEAM виникла як проект з популяризації українських військових і альтернатива продукції російських компаній. Останніх було чимало на прилавках українських магазинів іграшок. Та й не лише в Україні — вистачало «вєжлівих людей» в іграшковому форматі й на європейських вітринах. Тож українці створили свою відповідь на інформаційну пропаганду окупантів — а ще скористалися можливістю популяризувати українську проблематику в інших країнах.

В Україні виготовлятимуть 3D-копії українських військових

Як виглядає комплект із мініатюрою

Відповідність — у деталях

Популярність першої моделі була зумовлена не тільки її обмеженою серією, а й унікальними відмінностями. Фігурка доволі швидко зацікавила колекціонерів, але й припала до душі звичайним віськовим та волонтерам. Від «скульптурних» класичних поз автори відмовилися на користь реального бійця та учасника бойових дій, аби не складалось враження, що мініатюра — це суб’єктивна точка зору певного скульптора.

Іншою передумовою для популярності розробки вже на етапі попереднього замовлення стала кампанія зі збирання фото- та іншого медіаматеріалу безпосередньо від учасників подій на Сході України. Започаткована командою стартапу, ця ініціатива додала ідеї реального та історичного сенсу. Також цікавим доповненням став і комплект шевронів. Загалом у ньому — 33 шеврони батальйонів, сформованих в 2014 році. А ще є опис подій цього періоду та невелика енциклопедія щодо спорядження іграшкового бійця.

В Україні виготовлятимуть 3D-копії українських військових

Так виглядає зібрана та пофарбована мініатюра

Кожну деталь мініатюри можна розфарбувати. Деталізація доволі висока — і в цьому допомагає спеціальна система тимчасових кріплень. Вони дозволяють під час роботи збирати та розбирати модель без використання клею.

У планах — підкорити краудфандингові майданчики

Найближчим часом miniTEAM планує почати краудфандингову кампанію на платформах Kickstarter та Indiegogo для реалізації масштабнішого проекту. До серії включать одразу 10 різних фігур. Йдеться про відділення механізованого взводу ЗСУ, де кожна модель бійця буде відігравати свою роль: командир, стрілець, кулеметник, снайпер тощо. Динаміка та дія кожної мініатюри буде формувати цілісну сюжетну композицію, як в складі всього набору, так і в менших групах та комбінаціях, кажуть автори розробки.

Нагадаємо, що тепер в українській армії вітатимутьсяРада затвердила офіційне привітання «Слава Україні!» у ЗСУ по-новому. Йдеться про офіційно затверджене гасло «Слава Україні!» та відповідь «Героям слава!». За відповідні зміни проголосували нещодавно в українському парламенті, а згодом законопроект було підписано Президентом України.

Share
Написати коментар
loading...