Реклама

Coworking Platforma — на кого чекає новий коворкінґ-простір

Об’єднуючи свою енергію та створюючи атмосферу, що надихає, вони будують майбутнє — за словами засновників Platforma Рефаеля Юхи, Катерини Горіної та Офера Керцнера, ця локація у столиці України стане логічним продовженням історії, що розпочалася раніше, а тепер допоможе малому та середньому інноваційному бізнесу в Києві
Čytaty latynkoju
Coworking Platforma — на кого чекає новий коворкінґ-простір
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. Coworking Platforma — на кого чекає новий коворкінґ-простір
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Об’єднуючи свою енергію та створюючи атмосферу, що надихає, вони будують майбутнє — за словами засновників Platforma Рефаеля Юхи, Катерини Горіної та Офера Керцнера, ця локація у столиці України стане логічним продовженням історії, що розпочалася раніше, а тепер допоможе малому та середньому інноваційному бізнесу в Києві

Світ з неймовірною силою підхопила хвиля створення коворкінґів. Сучасні та прогресивні люди дедалі частіше відмовляються від ролі «офісного планктону», стаючи фрілансерами та натхненними підприємцями, беруть на себе відповідальність. Взявши свої лептопи та зібравши довкола однодумців, вони створюють власні бізнес-концепції та розробляють стратегії для їхнього розвитку. Додатковим стимулом цьому слугують чисельні коворкінг-платформи з властивою їм невимушеною атмосферою та простором для креативу.

Новий коворкінґ у столиці — який він

Україна не стоїть осторонь світових трендів, а навпаки активно переймає найкращий досвід. Доказом цього є популяризація коворкінґів не лише у столиці, а й в інших містах країни. Відтак, найбільшим та найвідомішим серед них є Coworking Platforma у Києві, що займає майже 2 тис кв м на території однойменного арт-заводу на Лівому березі Києва. А 1 травня 2017 року відбулося відкриття вже другої за рахунком локації коворкіґгу – цього разу у ДЦ «Леонардо», що у центрі міста, площею понад 2 тис кв м.

За словами засновників Platforma Рефаеля Юхи, Катерини Горіної та Офера Керцнера, це — логічне продовження історії успішного проекту та нова віха його розвитку.

Coworking Platforma у ДЦ «Леонардо» працює лише три тижні, а нові резиденти заповнили вже більше половини приміщень, і кількість бажаючих долучитися невпинно росте. Серед тих, хто вже «заїхав», є команди, що розробляють мобільні додатки; ті, що займаються маркетинговими дослідженнями; юридичний стартап, мета якого змінити український ринок юридичних послуг; фундація, що навчає журналістів висвітлювати історії переселенців та наслідки конфлікту на Сході України. Є тут інкубатор стартапів та просто молоді стартапери, фрілансери та ті, хто працюють на аутсорсі. Усі вони — «great minds that work together», об’єднуючи свою енергію та створюючи атмосферу, що надихає, будують майбутнє своєї команди, компанії, країни і, зрештою, світу.

Відмінності від іноземної практики

Як пояснюють співзасновники Coworking Platforma, на відміну від західних коворкінґів, які націлені переважною мірою на створення робочого середовища для вже сформованих бізнесів, українські ком’юніті створюються для підприємців-початківців. Вітчизняний ринок потребує простору, сприятливого для становлення малого та середнього бізнесу. Відтак, метою Coworking Platforma є забезпечити умови, у яких люди зможуть самовдосконалюватись, отримувати нові унікальні знання, набувати потрібних навичок та застосовувати їх практично. Засновники проекту прагнуть всебічно сприяти становленню українських стартапів, та їх подальшому перетворенню у «єдинорогів» (підприємств із капіталом у понад $1 млрд), знаних не лише в Україні, а й далеко за її межами.

Як Coworking Platforma має намір допомагати проектам та командам

Задля цього, креативний простір Coworking Platforma розпочинає ряд бізнес-орієнтованих заходів та воркшопів, зокрема щодо управління проектами та «employer branding» (створення іміджу роботодавця). Наразі коворкінг залучає найкращих спікерів та експертів вищого рівня топових компаній, що працюють в Україні.

Крім того, вже розпочато співпрацю Coworking Platforma з міжнародною освітньою платформою General Assembly. Завдяки цьому українці отримають унікальну можливість відвідувати воркшопи світового рівня. Одним з перших іноземних спікерів є Говард Кінгстон, засновник та маркетинговий директор компанії «Аdludio», що спеціалізується на креативній онлайн-рекламі. Серед клієнтів «Adludio» такі лідери міжнародних ринків, як: P&G, Unilever, RedBull, BBC, Paypal та низка інших. У травні українці зможуть відвідати лекції Говарда на теми Growth Hacking (так називається метод стрімкого експериментального маркетингу) та колективного залучення коштів для фінансування проектів. На усі освітні івенти та воркшопи можна зареєструватися на сайті коворкінґу.

На часі в очільників Coworking Platforma ще безліч задумів та планів — ще більше креативних просторів у Киїєві, а далі відкриття локацій у Львові, Одесі, Харкові та Дніпрі. Потім опановуватимуть ринки Польщі та Румунії. Тож не дивуйтеся, якщо через кілька років Coworking Platforma буде найбільшою мережею коворкінг-ком’юніті у Східній Європі, наголошують вони.

Share
Написати коментар
loading...