Реклама

🚌 В Україні зроблять весь громадський транспорт електричним до 2030 року

Очікується, що заміна транспорту відбуватиметься поступово.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
🚌 В Україні зроблять весь громадський транспорт електричним до 2030 року
  1. Головна
  2. Місто
  3. 🚌 В Україні зроблять весь громадський транспорт електричним до 2030 року
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Очікується, що заміна транспорту відбуватиметься поступово.

Громадський транспорт в Україні

Як повідомив Міністр інфраструктури Владислав Криклій під час Global e-Mobility Forum, у рамках Національної транспортної стратегії до 2030 року повністю замінять весь міський громадський транспорт на електричний і створять відповідну інфраструктуру для цього.

За його словами міста замінять свій автопарк на електробуси, і буде створено відповідну зарядну інфраструктуру для них. Наразі вже почалась співпраця з міжнародним організаціям задля розвитку електротранспорту в країні.

У цьому напрямі ми зараз активно співпрацюємо з міжнародними фінансовими організаціями й готуємося до реалізації другої фази спільного проєкту з ЄІБ «Міський громадський транспорт України ІІ», який передбачає оновлення парків громадського транспорту у різних українських містах і заміну їх виключно на електротранспорт

Владислав Криклій, Міністр інфраструктури

Також розробили проєкт розвитку автомобільної промисловості в Україні. Очікується, що допомагатимуть виробляти українські електрокари. Крім того, міністр зазначив, що держава планує продовжити звільнення від сплати ПДВ на ввезення до України електромобілів. Наразі в Україні близько 25 тисяч електрокарів, 25 тисяч гібридів і майже 9 тисяч пунктів електрозарядних станцій, які розміщені у містах.

Ми ініціювали й вже працюємо над внесенням нових змін у ДБН щодо планування і забудови територій, які б дозволили розміщення електрозарядних станцій на всіх дорогах загального користування, у тому числі й місцевих

Владислав Криклій, Міністр інфраструктури
Читайте також: 🚙 Рада підтримала розвиток електротранспорту в Україні

Електротранспорт в Україні

Міністр інфраструктури Владислав Криклій зазначає, що ринок електромобілів в Україні за минулий рік зріс на 40%, і це зростання має тенденцію на продовження цього року.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2827530410670146&set=a.414303601992851&type=3&theater

Повідомляється, що у найближчому часі буде розроблено нові законопроєкти розвитку інфраструктури. Встановлення зарядних точок по всій країні — один з таких проєктів.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...