Реклама

🚨 Патрульна поліція збільшила перелік доріг з контролем швидкості

Патрульна поліція додала 43 нових ділянки з контролем швидкості.
Čytaty latynkoju
🚨 Патрульна поліція збільшила перелік доріг з контролем швидкості
  1. Головна
  2. Місто
  3. 🚨 Патрульна поліція збільшила перелік доріг з контролем швидкості
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Патрульна поліція додала 43 нових ділянки з контролем швидкості.

Перелік доріг з контролем швидкості

Нещодавно Патрульна поліція опублікувала оновлену мапу та новий перелік доріг з контролем швидкості.

Як зазначив на своїй сторінці в Facebook перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький, на сьогодні на автодорогах країни працюють 116 лазерних радарів TruCam.

За допомогою камер контролюють 252 ділянки доріг, серед яких є 43 нові та 5 розширених ділянок. Місця контролю швидкості обладнані дорожніми знаками, що інформують про фото та відео фіксацію порушень.

Читайте також: 👮🏼‍♂️ МВС запустило сайт для перевірки правопорушень на дорогах

До того ж, на таких дорогах повинні стояти патрульні автомобілі з увімкненими проблисковими маячками синього кольору.

1 червня в Україні розпочала??‍♂️ В Україні запрацювала автоматична фіксація порушень ПДР — де саме та принцип роботи системи роботу автоматична фіксація порушень ПДР.

Заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко зазначив, що завдання автоматичної фіксації порушень ПДР — суттєве зменшення загибелі та травмування українців на дорогах, а не збільшення стягнення штрафів із порушників.

Поїздка з дому на роботу і назад не повинна закінчуватись травмами чи загибеллю. Нагадаю, що з 1991 року, з часів Незалежності, на автошляхах України загинуло 175 216 осіб. З них приблизно 40% смертельних ДТП викликане саме перевищенням швидкості», - сказав заступник міністра внутрішніх справ.

Антон Геращенко, Заступник міністра внутрішніх справ України

Перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький розповів про механізм притягнення до відповідальності осіб, які порушуватимуть правила дорожнього руху:

  • Розмір штрафу, у разі перевищення встановлених обмежень швидкості руху більш ніж на 20 км/год, але не більше 50 км/год, складатиме — 255 гривень.
  • За перевищення встановлених обмежень швидкості руху більш ніж на 50 км/год510 гривень.

Штраф необхідно буде сплатити упродовж 30-ти днів з дати набрання постановою законної сили. Якщо його буде сплачено упродовж 10-ти банківських днів із моменту отримання постанови, розмір штрафу зменшуватиметься на 50%.

Поступово, вже в цьому році, система буде фіксувати й інші порушення ПДР — проїзд на заборонений сигнал регулювання дорожнього руху, порушення правил зупинки, стоянки, а також установленої для транспортних засобів заборони рухатися смугою для маршрутних транспортних засобів, тротуарами чи пішохідними доріжками, виїзд на смугу зустрічного руху.

Антон Геращенко, Заступник міністра внутрішніх справ України

У разі несплати штрафу, після закінчення 30-ти днів запускається механізм примусового стягнення. При цьому відкривається виконавче провадження — на транспортний засіб боржника та інше майно (нерухомість, цінні папери тощо) може бути накладено арешт. Боржник втрачає право вільно розпоряджатися своїм майном. Крім того, стягується подвійна сума штрафу.

Також ми вже раніше писали? МВС оновило правила видачі водійського посвідчення — що змінилось, як МВС оновило правила видачі водійського посвідчення — що змінилось.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...