Реклама

💨 У США планують побудувати найбільшу вітряну електростанцію на воді

Очікується, що робота станції розпочнеться з 2023 року.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
💨 У США планують побудувати найбільшу вітряну електростанцію на воді
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 💨 У США планують побудувати найбільшу вітряну електростанцію на воді
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Очікується, що робота станції розпочнеться з 2023 року.

Найбільша вітряна електростанція на воді

Віднедавна Америка прийняла♻️ У США планують зменшити викиди вуглецю на 100% плани зменшити викиди вуглецю від енергетичної галузі США на 100% до 2035 року. Для цього відмовляться від видобутку нафти на всіх федеральних територіях США. Втім, це правило не розповсюджується на ділянки у приватній власності. Натомість Америка планує зосередитись на екологічних джерелах енергії — на електроенергії від морських та вітрових станцій.

Як передає New York Times, у США планують побудувати найбільшу в країні вітряну електростанцію біля узбережжя Массачусетсу. Електростанція вироблятиме достатньо енергії, аби забезпечити енергією понад 400 тисяч будинків.

Будівництво планують розпочати вже протягом цього року. За словами розробників перша турбіна станції може розпочати роботу вже у 2023 році.

У рамках проєкту Vineyard Wind установлять 84 турбіни в Атлантичному океані. Вони знаходитимуться в 12 морських милях від узбережжя. За попередніми розрахунками турбіни вироблятимуть приблизно 800 мегаватів електроенергії. Енергію передаватимуть кабелями, які знаходитимуться під океаном. Загалом на проєкт необхідно виділити $2,8 мільярда.

Читайте також: 📊 В Україні почала діяти система контролю парникових викидів

Побудувати таку електростанцію пропонували багато років тому, однак власники прибережної зони були проти. Відтепер реалізація проєкту стала можливою й створить більш ніж 77 тисяч нових робочих місць.

Нещодавно Джозеф Байден зазначив, що проблеми зміни клімату та екології стануть першочерговим пріорітетом для національної безпеки та зовнішньої політики.

Ми чекали занадто довго, і більше не можемо чекати. Ми відчайдушно потребуємо національної відповіді на кліматичну кризу, так само як потребуємо відповіді на пандемію COVID-19. Тому що кліматична криза — це реальність

Джозеф Байден, Президент США

Екологія у Європі

У грудні 2019 року Єврокомісія презентувала масштабну програму перетворення Європейського Союзу на вуглецево-нейтральний континент — European Green Deal. У рамках цього проєкту планують зменшити викиди СО2 на 50-55% у 2030 році, максимально посилити ефективність використання ресурсів, припинити забруднення екології та відновити біорізноманіття.

Green Deal охоплює всі сфери економічного життя та спрямований на створення нової стратегії росту, яка прагне трансформувати ЄС у справедливе та процвітаюче суспільство з сучасною ресурсоефективною та конкурентоспроможною економікою.

Масштабна європейська програма Green Deal прагне перетворити Європу на перший у світі кліматично нейтральний континент.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...