Реклама

😷 Шмигаль розповів, коли в Україні з’явиться колективний імунітет проти COVID-19

Для колективного імунітету в Україні пропонують вакцинувати 70% дорослого населення.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
😷 Шмигаль розповів, коли в Україні з’явиться колективний імунітет проти COVID-19
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 😷 Шмигаль розповів, коли в Україні з’явиться колективний імунітет проти COVID-19
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Для колективного імунітету в Україні пропонують вакцинувати 70% дорослого населення.

Колективний імунітет проти COVID-19

За словами прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля вже до кінця цього року в країні планують вакцинувати більшу частину дорослого населення. Про це він повідомив у інтерв’ю для РБК-Україна.

Аби сформувати колективний імунітет проти COVID-19, вже до кінця наступного року в Україні вакцинують понад 70% дорослих людей.

Ми прожили рік з COVID, мій прогноз, що ще рік має піти на завершення боротьби. Є нові дані – це значні мутації цього вірусу. Вони викликають занепокоєння в усіх країн. І питання широкої вакцинації сьогодні є виходом з цієї пандемії

Денис Шмигаль, прем'єр-міністр України

Раніше дослідники з НТУУ «Київський політехнічний інститут імені Сікорського», а також представники Інституту епідеміології та інфекційних хвороб підтвердили, що колективний імунітет проти COVID-19 з’явиться у 2023 році.

Їхній прогноз базується на доповіді McKinsey & Company. Головною умовою для подолання пандемії в окремих країнах та світі є вакцинація. Крім того, науковці радять уряду, що наразі робити вакцинацію проти COVID-19 треба саме охочим, а першочерговий пріорітет надавати тим, хто ще не хворів. А перехворілим рекомендують колоти лише одну дозу вакцини.

Читайте також: 🏔 Максимальна самоізоляція: 3 історії людей, які відправились в соло-похід у гори

Як вакцинуватись в Україні

Наразі записатись на вакцинацію в Україні можна декількома методами. Перший — запис через застосунок «Дія». Для цього потрібно:

  • перейти в меню у розділ «Послуги»;
  • серед послуг оберіть «Запис до листа очікування вакцинації від COVID-19»;
  • надалі вам треба вказати вашу сферу діяльності та обрати населений пункт, де саме вам буде зручно вакцинуватись.

Не забудьте оновити застосунок, оскільки ця можливість доступна лише в останній версії програми. Оновитись можна в App Store та Google Play.

Також записатись на вакцинацію можна через платформу «Дія». Загалом принцип реєстрації не відрізняється від застосунку — треба зареєструватись на самому сайті для цього. Крім того, можна створити запис на вакцинацію через контакт-центр МОЗ за номером 0 800 60 20 19.

Ви отримаєте сповіщення, коли вакцина буде доступною для вашого етапу. Вже потім можна буде обрати дату, час та пункт щеплення. Загалом в Україні 4 250 спеціалізованих пунктів. Крім того, є 572 мобільні бригади, що виїжджатимуть до місць, які мають обмежений доступ до медзакладів.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...