Реклама

📱 Дослідження: нічний режим екранів Apple не допомагає сну

Дослідники зі США довели, що використання функції «нічного режиму» у смартфонах ніяк не впливає на якість сну.
Čytaty latynkoju
📱 Дослідження: нічний режим екранів Apple не допомагає сну
  1. Головна
  2. Техно
  3. 📱 Дослідження: нічний режим екранів Apple не допомагає сну
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Дослідники зі США довели, що використання функції «нічного режиму» у смартфонах ніяк не впливає на якість сну.

В експерименті, який провели дослідники з Університету Брігама Янга, взяли участь 167 осіб. Учасників розділили на три групи. Перша не використовувала iPhone перед сном, друга користувалася iPhone з увімкненим режимом Night Shift, а третя користувалася iPhone без цієї функції.

Про це повідомляє The Verge з посиланням на прес-реліз.

Функція Night Shift визначає за допомогою годинника пристроюта  геолокації час заходу сонця в тій місцевості, де знаходиться користувач. А потім вона автоматично зміщує кольори екрану з холодного спектру до теплішого. Вранці функція відновлює звичайні налаштування екрану.

Результати

Автори експерименту з’ясували, що якість сну в учасників, які спали більше 6-8 годин на добу і при цьому не використовували смартфони перед сном, була вище. Водночас вони не помітили різниці між тими, хто використовував смартфони та вмикав нічний режим, та тими, хто не вмикав.

Наприклад, коли ви дуже втомилися, ви засинаєте незалежно від того, що ви робили перед сном. Ви так сильно хочете спати, що вже неважливо, як саме ви засипали

Чад Дженсен, один з авторів дослідження

Деякі дослідження вказують на те, що синє світло від світлодіодних екранів порушує режим сну, змушуючи нас бути більш активними.

Однак, за словами Дженсена, необхідні додаткові дослідження, які підтвердили б, яка саме частина стимуляції доводиться на світло, а яка — на інші чинники, в тому числі когнітивні.

На думку дослідників, результати цього експерименту доводять, що найкращою альтернативною буде повна відмова від використання гаджетів перед сном. Тоді як функції Night Shift і схожі налаштування, які використовують інші виробники смартфонів, ніяк не впливають на якість сну.

Робота Дженсена і співавторів опублікована в журналі Sleep Health.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...