Реклама

☝🏻 У Франції запровадили тюремне ув’язнення за шкоду природі

Наразі законопроєкт має схвалити Сенат Франції, після чого він набере чинності.    
Čytaty latynkoju
unsplash.com
☝🏻 У Франції запровадили тюремне ув’язнення за шкоду природі
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. ☝🏻 У Франції запровадили тюремне ув’язнення за шкоду природі
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Наразі законопроєкт має схвалити Сенат Франції, після чого він набере чинності.    

Ув’язнення за екоцид

Нещодавно у Франції схвалили пакет законів на захист клімату. Відтепер у Кримінальному кодексі Франції є новий вид злочину — екоцид. Про це повідомляє Mind.ua.

Екоцид — це усвідомлена шкода флорі, фауні чи загалом навколишньому середовищу у великих маштабах. За такі дії передбачається штраф до €4,5 мільйона і до 10 років в’язниці. Крім того, у рамках пакету законів прийняли ще спеціальну грошову субсидію на покупку електровелосипедів — держава повертатиме частину коштів.

Ув’язнення за екоцид

Ще у Франції пропонують? У Франції пропонують заборонити місцеві авіарейси на короткі дистанції — це допоможе екології заборонити місцеві авіарейси на короткі дистанції. Як тільки документ набере чинності, авіакомпанії не зможуть здійснювати рейси між французькими містами, якщо від одного з них до іншого можна дістатися потягом швидше, ніж за дві з половиною години.

Авіакомпанії у Франції розкритикували законопроєкт, оскільки він лише погіршить кризу галузі через пандемію COVID-19. Не будуть доступними багато рейсів, наприклад з Парижу не можна буде літати до Ліону чи Бордо. Натомість аби відновити кількість авіарейсів до стану 2019 року піде багато часу — за попередніми розрахунками це стане не раніше за 2024 рік.

Читайте також: 📊 В Україні почала діяти система контролю парникових викидів

Екологія у Європі

У грудні 2019 року Єврокомісія презентувала масштабну програму перетворення Європейського Союзу на вуглецево-нейтральний континент — European Green Deal. У рамках цього проєкту планують зменшити викиди CO2 на 50-55% у 2030 році, максимально посилити ефективність використання ресурсів, припинити забруднення екології та відновити біорізноманіття.

Green Deal охоплює всі сфери економічного життя та спрямований на створення нової стратегії росту, яка прагне трансформувати ЄС у справедливе та процвітаюче суспільство з сучасною ресурсоефективною та конкурентоспроможною економікою.

Масштабна європейська програма Green Deal прагне перетворити Європу на перший у світі кліматично нейтральний континент.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...