Реклама

😌 Науковці винайшли психоделік без галюцинацій. Його можна використовувати для лікування депресії

Дія таких психоделіків є схожою на дію антидепресантів.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
😌 Науковці винайшли психоделік без галюцинацій. Його можна використовувати для лікування депресії
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 😌 Науковці винайшли психоделік без галюцинацій. Його можна використовувати для лікування депресії
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Дія таких психоделіків є схожою на дію антидепресантів.

Психоделік проти депресії

Американські науковці винайшли психоделік, який не викликає галюцинацій — він може допомогти у лікуванні депресії, посттравматичного стресового розладу та інших неврологічних захворювань. Про це повідомляє Platfor.ma.

Психоделіки мають велику перевагу над нейролептиками — вони сприяють нервовій пластичності, що змінює мозок. Однак таке лікування можливе лише за наглядом спеціалістів, оскільки під час процесу можуть з’явитись галюцинації, які лише погіршать ситуацію. Може статись бедтрип, наслідки якого можуть залишитись на все життя. З лікарем така процедура може зайняти щонайменше вісім годин й потім необхідно ще проводити додаткові процедури.

Негалюциногенні психоделіки вже протестували на мишах — їхня дія не відрізняється від антидепресантів. Раніше медики з Великої Британії виявили, що псилоцибінові гриби мають такий самий ефект як антидепресанти.

Читайте також: 🔞 «Я оголююсь за гроші»: як працює OnlyFans — реальний досвід  

Псилоцибін — це основна діюча речовина галюциногенних грибів роду Psilocybe. Ефект грибів обумовлений тим, що вони стимулюють серотонінові рецептори 5-НТ2А. Саме порушення генерації серотоніну часто і є причиною виникнення психічних розладів.

Щоправда, псилоцибін пропонують використовувати лише у крайніх випадках — при особливо важких станах і резистентній депресії. У клінічних випробовуваннях псилоцибін вже використовували для терапії депресії й тривожного розладу у людей з раковими захворюваннями, а також при терапії постійних рецидивів психічних розладів. Однак варто зазначити, що на сьогодні продаж цього психоделіку є забороненим у більшості країні світу.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...