Реклама

☄️ NASA змоделювала падіння астероїда на Землю. Спойлер: людство нічого не зможе зробити проти цього

Великий метеорит може зруйнувати декілька країн чи навіть цілий континент.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
☄️ NASA змоделювала падіння астероїда на Землю. Спойлер: людство нічого не зможе зробити проти цього
  1. Головна
  2. Техно
  3. ☄️ NASA змоделювала падіння астероїда на Землю. Спойлер: людство нічого не зможе зробити проти цього
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Великий метеорит може зруйнувати декілька країн чи навіть цілий континент.

Передбачення від NASA

Науковці NASA створили комп’ютерну симуляцію падіння астероїда на Землю, аби перевірити, які шанси людства вижити у подібній ситуації. Згідно з висновками дослідників наразі людство не має таких технологій, які могли б допомогти уникнути небезпеку.

За попередніми розрахунками NASA, у разі зіткнення астероїда чи метеорита із Землею можуть зникнути десятки країн та можливо цілий континент. Головна проблема полягає в тому, що навіть якщо людство завчасно знатиме про таку можливу катастрофу, то воно не встигне підготуватись.

Єдиний вихід це побудувати та запустити спеціальний корабель, який змінить траєкторію космічного обєкту, однак для цього необхідно багато часу. Як варіант також пропонують просто розрахувати місце можливого зіткнення з астероїдом та евакуювати людей звідти.

Минулого року Європейське космічне агентство та NASA оголосили про місію «Гера», яку створили аби захистити Землю від астероїдів, що можуть загрожувати людству.

Читайте також: ☄️ 8 найкращих фантастичних серіалів про космос — добірка

Місія «Гера»

Місія розділена на етапи. Першочергово у NASA планують☄️ «Зоряні війни»: анонсували першу в історії місію захисту Землі від астероїдів відправити зонд до астероїда Didymos, що складається з двох частин — «А» діаметром 800 метрів та «В» діаметром 160 метрів, що обертається навколо першого.

У вересні цього року зонд завдасть удар Didymos В й таким чином змінить траєкторію обох астероїдів. Через шість років, тобто у 2026 році, зонд «Гера» долетить до астероїда Didymos та досліджуватиме, як NASA вплинула на його політ та загалом ефективність кінетичного впливу на космічне тіло. Цей етап триватиме пів року.

Надалі розпочнуться тестування функцій зонду в умовах його роботи. Планують перевірити автономну навігацію навколо астероїда, вміння зонду аналізувати поверхню та інші функції.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...