Реклама

😬 Комісія з цінних паперів США розслідує першоквітневий жарт Volkswagen про перейменування

Жарт зайшов занадто далеко й тепер профільні установи розглядають його наслідки.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
😬 Комісія з цінних паперів США розслідує першоквітневий жарт Volkswagen про перейменування
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. 😬 Комісія з цінних паперів США розслідує першоквітневий жарт Volkswagen про перейменування
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Жарт зайшов занадто далеко й тепер профільні установи розглядають його наслідки.

Наслідки жарту Volkswagen

Комісія з цінних паперів і бірж США розслідує ситуацію з неправдивими чутками про перейменування Volkswagen в Voltswagen. Установа планує перевірити вплив новини на вартість акцій компанії, що могло порушити закони про цінні папери.

Чутки про зміну назви компанії почали поширюватись? Volkswagen змінить свою назву на Voltswagen (оновлено: це був першоквітневий жарт) ще 29 березня — нібито Volkswagen випадково опублікував проєкт пресрелізу про зміну назви на Voltswagen. У дописі повідомляли, що таким чином компанія має намір підкреслити свої плани випускати більше електроавтівок.

Багато ЗМІ у світі почали поширювати цю інформацію. Ба більше, з часом Volkswagen випустив офіційний пресреліз у якому компанія підтвердила свої плани. Навіть генеральний директор американського підрозділу надав офіційні підтвердження цього.

Врешті ця виявилось звичайним першоквітневим жартом. Щоправда, деякі представники компанії спростовували жарт — буцімто «це жарт про те, що пожартували». Однак дійсно компанія не планувала змінювати свою назву.

Читайте також: 📺 Історія Netflix. Як змінити правила гри та стати головним стрімінгом планети

Після появи інформації про ребрендинг, вартість акцій Volkswagen збільшилась на 12,5% буквально за один момент — це еквівалентно мільярдам доларів ринкової вартості.

Ця історія зацікавила Комісію з цінних паперів і бірж США й установа планує перевірити доцільність таких дій. Комісія вбачає у цьому недобросовісне розповсюдження інформації, аби привернути до себе увагу. Наразі офіційних порушень ще не визначили, однак прямих законів компанія не порушувала.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...