Реклама

🗞 Facebook планує створити своє журналістське видання

Для цього планують залучити професійних журналістів.
Čytaty latynkoju
🗞 Facebook планує створити своє журналістське видання
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. 🗞 Facebook планує створити своє журналістське видання
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Для цього планують залучити професійних журналістів.

Журналістика з Facebook

Як передає Reuters, Facebook виділив п’ять мільйонів доларів на роботу журналістів для розвитку власного журналістського видання. Фінанси планують витратити на оплату роботи журналістів, які публікуватимуть матеріали на платформі компанії.

Очікується, що журналісти зможуть самостійно робити дописи на платформі та навіть створювати власні сторінки — для цього додадуть спеціальні інструменти, аби кожен охочий міг зробити свій сайт. Усе це буде безпосередньо пов’язано із соцмережею.

Заявку на участь у програмі фінансування може подати будь-який журналіст з США. Перевагу надаватимуть тим, хто «висвітлює проблеми темношкірих, азіатів, корінних та латиноамериканців в місцях, де немає джерел новин». Яка саме буде оплата за опубліковані матеріали та яка буде система їхнього оцінювання — наразі точно невідомо.

Facebook ініціював цей проєкт через те, що журналісти великих ЗМІ поступово переходять на різні майданчики, де вони стають власним виданням. декілька відомих авторів з New York Times і Vox Media перейшли на Patreon і Substack для більшого заробітку, який практично не має обмежень завдяки передплаті.

Раніше у соцмережі повідомили? Facebook додаватиме спеціальні позначки, аби відрізняти жарти від справжніх новин, що додаватимуть спеціальні позначки, аби відрізняти жарти від справжніх новин.

Читайте також: 🤪 Facebook видалив сторінку французського міста Біч через лайку у назві

Спеціальні позначки

З позначками у Facebook можна буде зрозуміти, кому саме належить сторінка, аби не було неправильного сприйняття — сторінка «посадової особи», «фан-сторінка» чи «сатирична сторінка». Нову функцію вже тестують у США.

Журналістика з Facebook

Facebook вже позначає ЗМІ, які «повністю або частково перебувають під впливом уряду». Це попереджає, що джерело може мати упереджену інформацію, займатись пропагандою чи змінювати факти.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...