Реклама

Як захистити особисті дані в мережі: 7 порад

Čytaty latynkoju
Як захистити особисті дані в мережі: 7 порад
  1. Головна
  2. Техно
  3. Як захистити особисті дані в мережі: 7 порад
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

В інтернеті проходить значна частина нашого життя: там ми спілкуємося з родичами і друзями, вчимося і працюємо, робимо покупки і оплачуємо рахунки. На жаль, багато людей безтурботні щодо комп’ютерної безпеки. Це призводить до витоку даних, зломів паролів і крадіжці коштів з банківських рахунків.

B9EcPxpZJnphQUMXaJyXAdN2CtgRs4vP3-Fza1udHZg33wnxl5R0QGYUIoIRaarG147ErqHPblz8FVU4bF_oHZCgRHMCQlkvrbmGMgAaq0vGKSsSYYLBl6y5nkOWBKh9f61A4LW0

Постачальники мережевих послуг намагаються максимально захистити користувачів від несанкціонованих зовнішніх впливів. Клієнти, що підключили інтернет від Датагруп в Одесі, можуть розраховувати на мультиструктурний захист під час прийому та передачі даних, телефонних переговорів і відеозв’язку.

Людям складно усвідомити те, що в інтернеті не існує абсолютної конфіденційності, а вмілий хакер здатний проникнути в будь-який комп’ютер або смартфон. Але не варто впадати в параною: досить дотримуватися розумної обережності та не нехтувати правилами кібербезпеки.

1. Використовуйте складні паролі

Придумайте буквено-цифрову комбінацію та не використовуйте один і той самий пароль для різних сайтів.

2. Не потрапляйте на гачок

Цей прийом використовується у фішингу та соціальній інженерії. Людині підсовують «наживку» у вигляді посилання на сайт, файлу, яскравого банера або кнопки. Вона може зустрітися де завгодно: у листі на електронну пошту, повідомленні у соцмережі або месенджері, в SMS або на улюбленому сайті. Головне завдання зловмисника — змусити людину вчинити дію, не роздумуючи.

3. Використовуйте двофакторну перевірку

Під час онлайн-платежів, вході у банківський акаунт та інші сайти використовуйте підтвердження у два етапи. Багато інтернет-ресурсів пропонує багатофакторну аутентифікацію, коли крім введення логіна і пароля користувачу потрібно ввести код підтвердження, який надсилається на адресу електронної пошти, на телефон у вигляді SMS або в месенджер.

4. Звертайте увагу на протокол безпеки HTTPS

Іконка закритого замка в адресному рядку браузера свідчить про те, що сайт захищений від зовнішніх атак протоколом https. Особливо це стосується сторінок, на яких планується введення персональних даних.

5. Будьте обачливими, розміщуючи інформацію про себе

Багато користувачів наївно думають, що їм нема чого приховувати, і ретельно заповнюють всі поля з інформацією про себе. І все б нічого, але посилання на сторінку мами або імена домашніх улюбленців — пряма підказка можливої відповіді на питання перевірки для відновлення адреси електронної пошти або пароля до банківського акаунта.

6. Розділяйте особисте та професійне життя

Для того, щоб клієнти та партнери легко знайшли вас у соцмережах, вкажіть повну назву компанії, робочі телефони та e-mail. Не використовуйте робочий акаунт в особистих цілях.

7. Не забувайте виходити з акаунта

Це особливо стосується користування інтернетом в гостях або громадських місцях. Багато веб-браузерів пропонує зручну функцію запам’ятовування паролів, чим користуються зловмисники.

Будьте уважні в мережі і не залишайте шахраям жодного шансу. Якщо ж ви — власник бізнесу, дотримання перерахованих вище заходів краще поєднувати з професійним захистом від хакерських атак: у цьому випадку дані вашої компанії будуть в безпеці.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...