Реклама

🤩 «Оскар-2021»: хто отримав нагороду цього року

Розповідаємо, які фільми кіноакадемія визнала найкращими цього року.
Čytaty latynkoju
🤩 «Оскар-2021»: хто отримав нагороду цього року
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 🤩 «Оскар-2021»: хто отримав нагороду цього року
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Розповідаємо, які фільми кіноакадемія визнала найкращими цього року.

Номінанти «Оскар-2021»

Сьогодні вночі, 26 квітня, пройшла 93-премія «Оскар». Зазвичай захід відбувається наприкінці зими чи на початку весни, однак через карантин COVID-19 його дещо перенесли. Цьогорічна премія мала й інші зміни — дозволили претендувати фільмам, які вийшли лише в цифровий прокат.

Переможці

У номінації «Кращий фільм» перемогла драма американської режисерки китайського походження Хлої Чжао «Земля кочівників» (Nomadland). Сюжет стрічки базується на історії людей, які втратили житло та кочують США. Головну роль зіграла Френсіс МакДорманд — вона ж і отримала «Оскар» як «Найкраща акторка».

Фільм вже отримав багато інших престижних нагород «Золотий глобус» як «Найкращий фільм» (драма) та «Найкращий режисер». Також Хлої Чжао отримала чотири нагороди BAFTA та стала другою жінкою яка отримала статуетку «Оскар» у категорії «Найкращий режисер».

Найкращим актором за версією кіноакадемії став Ентоні Гопкінс за роль у фільмі «Батько» (The Father). Раніше він вже отримав нагороду за роль Ганнібала Лектера у «Мовчанні ягнят». Також фільм «Батько» отримав статуетку за найкращий адаптований сценарій.

Стрічка «Тенет» Крістофера Нолана отримала нагороду за найкращі візуальні ефекти.

Найкращими акторами другого плану сталу Юн Ю Чжун («Мінарі», Minari) та Даніель Калуя («Юда і чорний месія», Judas and the Black Messiah).

Мультик «Душа» (Soul) став найкращим анімаційним фільмом. Також йому віддали нагороду у номінації «Найкраща музика до фільму».

«Ще по одній» (Another Round) став найкращим іноземним фільмом.

Стрічка «Ма Рейні: мати блюзу» (Ma Rainey’s Black Bottom) перемогла у категоріях «Найкращий дизайн костюмів» та «Найкращий грим та зачіски».

Ознайомитись з повним переліком номінантів та переможців можна за посиланням.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...