Реклама

👾 У Токіо відбудуться перші кіберспортивні Олімпійські ігри

Вперше в історії відбудеться захід такого масштабу.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
👾 У Токіо відбудуться перші кіберспортивні Олімпійські ігри
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 👾 У Токіо відбудуться перші кіберспортивні Олімпійські ігри
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Вперше в історії відбудеться захід такого масштабу.

Кіберспортивні Олімпійські ігри

Нещодавно Міжнародний олімпійський комітет повідомив, що планує провести перші в історії Олімпійські ігри з кіберспорту. У програмі змагань будуть ігри, які симулюють фізичні види спорту — бейсбол, велоспорт, веслування, вітрильний спорт та автоспорт.

Кіберспортивні Олімпійські ігри пройдуть з 13 травня по 23 червня 2021 року. Учасники змагатимуться у:

  • eBaseball Powerful Pro Baseball 2020
  • Zwift
  • Virtual Regatta
  • Gran Turismo
  • World Rowing

Віртуальна олімпійська серія — це новий, унікальний олімпійський цифровий досвід, який має на меті збільшити безпосереднє залучення нових аудиторій у галузі віртуальних видів спорту. Його концепція відповідає Олімпійській програмі 2020+5 та Цифровій стратегії МОК. Це заохочує займатися спортом та пропагує олімпійські цінності

Девід Лапартіент, президент Міжнародної асоціації велосипедистів

За словами Президента МОК Томаса Баха, віртуальна серія ігор допоможе популяризувати олімпійський рух і цінності серед молоді. Глядачі зможуть стежити за змаганнями онлайн. Згодом обіцяють повідомити, які призи можна буде отримати на заході.

Також у  організації зазначили, що співпрацюватимуть з п’ятьма міжнародними спортивними федераціями та видавцями ігор для створення кіберспортивних Олімпійських ігор.

Читайте також: 👾 Кожен 10 геймер в Україні бере участь у професійних кіберспортивних турнірах: дослідження

Що ще цікавого

Раніше Міжнародний олімпійський комітет запропонував змінити девіз Олімпійських Ігор, якому вже понад 126 років. Наразі девізом ігор є слова Citius, Altius, Fortius — «Швидше, вище, сильніше». У організації пропонують додати слово Communis, що означає «разом».

Президент МОК пояснив це рішення тим, що через пандемію COVID-19 світ зіштовхнувся з великою кризою й усьому людству треба згуртуватись, аби подолати проблеми.

Я зробив відповідну пропозицію, щоб висловити цю потребу в солідарності. Ми повинні стати швидшими, вищими та сильнішими, але для цього нам потрібно бути разом, нам потрібно бути солідарними

Томас Бах, Президент МОК

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...