Реклама

🚇 У Дніпрі побудують три нові станції метро

Також плянують закупити нові вагони.
Čytaty latynkoju
uk.wikipedia.org
🚇 У Дніпрі побудують три нові станції метро
  1. Головна
  2. Місто
  3. 🚇 У Дніпрі побудують три нові станції метро
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Також плянують закупити нові вагони.

Метро у Дніпрі

До 2024 року у Дніпрі повинно з’явитись три нові станції метрополітену — «Театральна», «Центральна» та «Історичний музей», про це повідомляє Мінфін. Очікується, що метро подовжать на чотири кілометри. Вже побудували 30%.

Наразі переносять інженерні мережі та продовжують будівництво ескалаторних тунелів та станційних комплексів. Після будівництва метро у Дніпрі матиме загальну протяжність у 11,8 кілометра та складатиметься з дев’яти станцій.

Лінія метрополітену проходить від межі спального району міста до залізничного вокзалу і не доходить до центральної частини міста, що значно обмежує можливості її використання. Завершення будівництва дозволить значно зменшити кількість заторів в місті

Олександр Кава, заступник міністра фінансів

Метро у Дніпрі

До 2024 року нормативний термін усіх вагонів метрополітену закінчиться, тому у Дніпрі планують закупити нові. За планами закуплять потяги китайської компанії CRRC, вагони яких вже використовують у метро Стамбула.

Читайте також: 🏘 Опитування: як кияни оцінюють свої райони. Спойлер: найкращий Дніпровський

Головна особливість таких потягів в тому, що вони прохідні. Вагони мають відеокамери та спеціальні інформативні табло, а максимальна швидкість потягів становить 140 кілометрів на годину.

Про метрополітен

Метро у Дніпрі відкрили у 1995 році. Наразі мережа складається з шести станцій та має довжину 7,8 кілометра. Платформи на станції становлять 102-105 метри — це дозволяє приймати поїзди з п’яти вагонів, однак більша частина поїздів складаються з трьох.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...