Реклама

🤔 Шахрайство в криптоіндустрії: топ-5 схем, про які ви можете не знати

Які є шахрайські схеми і як не потрапити на «гачок».
Čytaty latynkoju
🤔 Шахрайство в криптоіндустрії: топ-5 схем, про які ви можете не знати
  1. Головна
  2. Крипто
  3. 🤔 Шахрайство в криптоіндустрії: топ-5 схем, про які ви можете не знати
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Які є шахрайські схеми і як не потрапити на «гачок».

Шахрайство в інтернеті з криптовалютами

Шахрайство в криптоіндустрії неймовірно поширене, адже це дуже прибуткова галузь.

Редакція Na chasi / Crypto хочем нагадати нашим читачам, що завжди необхідно бути обачними. Українська криптовалютна біржа Kuna виявила шахрайські схеми, які, на перший погляд, неочевидні, проте призводять до поганих наслідків — повної втрати коштів. На базі їхнього матеріалу ми розповімо про шахрайство в інтернеті з криптовалютами.

? Фейкові ейрдропи

AirDrop (еірдроп) — це безоплатна роздача токенів всім охочим за певні дії. Наприклад, розробники можуть відправити монети проєкту тим, хто робить репост з їхніх офіційних сторінок в соціальних мережах або є власником певної криптовалюти? 3 причини, чому криптовалюти — на часі.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Різні платформи та стартапи використовують AirDrop як рекламну кампанію. Наприклад, на платформі Uniswap роздавали еірдропи UNI та 1inch.

Шахраї вирішили скористатися цією можливістю. Вони обіцяли користувачам токени UNI та 1inch після сплати комісії в ETH? Розумний Ефір: розбираємось, що таке Ефіріум. Звичайно ж, учасники не отримали ніяких токенів після транзакцій.

Однак, існує ще одна схема з еірдропами: шахраї фейкового еірдропу зв’язуються з учасником та просять його надати приватні дані. Це ставить під загрозу безпеку облікового запису.

⛏ Заробіток на майнінгу

Експерти Qrator Labs зафіксували нову шахрайську схему — фейкові сайти. Там учасникам пропонували спочатку оплатити комісію, а після цього вони могли швидко заробити або щось виграти.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Також користувачам обіцяли заробіток на майнінгу криптовалюти в браузері. Шахраї пропонували величезні винагороди за те, що людина здасть в оренду невикористану потужність її пристрою. У систему користувача вбудовувався лічильник, який мав би фіксувати зароблені гроші, але попередньо шахраї просять дані банківської картки для верифікації.

Це шахрайство небезпечно тим, що мало того, що вони списують комісію нібито за верифікацію, так у них ще залишаються банківські дані — і в майбутньому шахраї можуть продовжити списання коштів.

? Фінансовий консалтинг

Сьогодні можна зустріти «фінансових експертів» на кожному розі. Але іноді їхні поради не збігаються з реальністю. Часто до «лап» шахраїв-псевдоекспертів потрапляють новачки. Схема така: людині спочатку пропонують фінансовий консалтинг або запуск стартапів через франшизу, а потім викрадають її гроші.

Брокер просить внесок в розмірі $2 000, а потім ще $2 000, і ще… Ось уже жертва вклала $20 000. Після отримання грошей шахрай зникає, а його сайт йде на «технічні роботи». На телефонні дзвінки, звичайно ж, теж ніхто не відповідає.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

? Подвоєння криптовалюти

Цю схему використовують найчастіше в Twitter і Telegram. Шахраї коментують пости відомих особистостей в криптоіндустрії. Вони також прикріплюють посилання на вебсайти, де можна безоплатно отримати криптовалюту.

Однак, після переходу на сайт, людину просять внести деяку суму в біткоїнах або Ethereum нібито для перевірки.

Обіцяють, що ця сума буде збільшена в декілька разів і людина отримає казковий дохід. Як тільки користувач перевів криптовалюту, він нічого не отримує, а тільки втрачає. Детальніше про цю схему можна дізнатись за посиланням??‍♂️ Хакери зламали сторінки відомих людей в Twitter — Маска, Гейтса, Каньє Веста.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

? Фальшиві мобільні застосунки

Це ще одна поширена шахрайська схема. Попри те, що ці застосунки для роботи з криптовалютою швидко видаляються з Google Play та Apple Store, тисячі користувачів встигають завантажити їх і потрапити «на гачок». Буває так, що ці застосунки навіть мають високі рейтинги, що підвищує шанси на успіх шахраїв.

Під час використання фальшивого застосунку будь-які операції з криптовалютою призводять до їх втрати. Тому необхідно звертати увагу на логотип, його колір, правильність шрифту. Якщо в назві бренду фігурують зайві літери або незнайомі кольори, ймовірно це фальшивий застосунок.

Це всього лише кілька прикладів того, як шахраї можуть збити вас з пантелику. Завжди необхідно уважно перевіряти сайти та мобільні програми, якими ви користуєтеся.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...