Реклама

🏘 Опитування: як кияни оцінюють свої райони. Спойлер: найкращий Дніпровський

Усі райони оцінили у три бали.
Čytaty latynkoju
🏘 Опитування: як кияни оцінюють свої райони. Спойлер: найкращий Дніпровський
  1. Головна
  2. Місто
  3. 🏘 Опитування: як кияни оцінюють свої райони. Спойлер: найкращий Дніпровський
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Усі райони оцінили у три бали.

Найкращі райони Києва

У OLX провели опитування щодо того, як Кияни оцінюють райони, у яких вони мешкають. Загалом в опитуванні брали участь 8 тисяч мешканців міста. Райони оцінювали за критеріями безпеки, чистоти, інфраструктури, транспорту та якості життя.

Дніпровський район визнали найкомфортнішим для життя, хоча ще торік він був п’ятим у рейтингу.

Найкращі райони Києва

Райони Києва за 5-бальною шкалою:

  • Дніпровський — 3,1
  • Дарницький — 3,08
  • Подільський — 3,07
  • Голосіївський — 3,064
  • Солом’янський — 3,061
  • Оболонський — 3,061
  • Печерський — 3,04
  • Деснянський — 3,03
  • Святошинський — 3,02
  • Шевченківський — 3,01

У яких будинках живуть кияни?

Згідно з опитуванням 61% мешканців столиці живуть у старших будинках — сталінках, хрущовках чи чешках. При цьому найбільше мають власне житло чи винаймають такі домівки у Солом’янському (70%) та Дніпровському (67%) районах.

Ще 26% киян зазначили, що обрали для проживання новобудови. При цьому найчастіше жителі столиці надають перевагу Голосіївському (35%), та Дарницькому (33%) районам.

Найкращі райони Києва

Решта 13% містян надали перевагу приватному сектору, зокрема у Святошинському районі та Голосіївському.

У будинках житлового фонду до 2011 року мешкають 40% орендарів і 60% власників квартир. А от у новобудовах розподіл перекошується у сторону володарів — їх там 66%, а тих, хто винаймає житло — 34%. До речі, орендують найбільше у Печерському районі, а мають своє помешкання — у Деснянському.

Безпека

Найбезпечнішим районом міста назвали Печерський (3,05 бала з 5). Його жителі задоволені тим, що за термінової потреби відповідні служби («швидка допомога», поліція, служба надзвичайних ситуацій і т.д.) оперативно реагують і приходять на виклик. Поділ за безпекою оцінили у 2,98 і відзначили, що тут не страшно ходити вночі. Найменш безпечними визнали Солом’янський (2,81 бала з 5) і Деснянський (2,76 бала з 5). Його жителі найчастіше чули про злочинність або стикались із нею.

Респондентам також запропонували дати оцінку дотриманню карантинних вимог у їх місцевості. Прикладом для інших назвали Дніпровський (3,33 бала) та Голосіївський (3,32 бала). Жителі цих районів найвище оцінили те, як під час обмежень заклади харчування дотримувались рекомендованих графіків роботи, а громадські місця забезпечували дотримання дистанції та надавали антисептики та маски. А от Деснянському та Оболонському поставили найнижчі бали — 3,13 та 3,11.

Читайте також: 🚶🏼‍♂️ Урбаністика: 50 причин, чому в місті має бути більше пішохідних вулиць

Чистота

Найчистішими для киян є Голосіївський та Дніпровський райони (2,95 та 2,9 бала з 5 відповідно). Жителів цих місцевостей найбільше тішать чисте повітря та водойми. А от Солом’янку та Шевченківський за чистотою оцінюють найнижче — їм дали по 2,7 бала. Мешканці цих центральних регіонів столиці найбільш не згодні з твердженням, що їх місцевість чиста, а також розчаровані брудним повітрям та засміченими водоймами.

Інфраструктура

Найкращі умови для життя у мешканців Солом’янки та Оболоні — інфраструктуру цих районів оцінили найвище (3,59 та 3,55 бала). Зокрема, у першому районі дуже цінують наявність парків і зелених зон, а у другому — що у пішій доступності достатньо продуктових і господарських магазинів, ринків і торгових центрів. Жителі ж Голосіївського району віддали йому передостанню позицію за інфраструктурою (3,3 бала), і зазначають, що останнім часом найбільше їм не вистачає місць для культурного дозвілля (раніше на ВДНГ можна було відвідувати фестивалі та виставки). Печерськ оцінили найнижче (3,25 бала і відмітили, що тут немає де займатися спортом).

Транспорт

Найкращий транспорт у Дніпровському та Оболонському районах — їм дали 2,89 та 2,87 бала. А Печерськ і Поділ навпаки оцінили у 2,73 та 2,69 бала. Зокрема містяни обох регіонів столиці діляться, що часто потрапляють у затори, на Печерську ще й відзначають проблеми з паркувальними місцями. До речі, останньою місцевістю рекомендують пересуватися лише громадським транспортом, якщо є така можливість. А Деснянський район назвали найкращим для автомобілістів та велосипедистів.

Якість життя

За результатами опитування найкраще життя на Солом’янці (3,21 бала) та Дарниці (3,2 бала). Жителі цих місцевостей дуже задоволені своїми стосунками із сусідами. У другому районі ще й високо оцінюють наявність великого вибору житла під будь-які потреби, а у першій — оптимальне співвідношення ціна/якість на нього. Населення Голосіївського та Шевченківського дають своїм районам оцінку в 3,12 та 3,08 бала відповідно. В обох випадках кияни незадоволені цінами на оренду житла та його якістю.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...