Реклама

🦠 У Китаї винайшли вакцину проти COVID-19, яку вводять через інгаляцію

Вже скоро розпочнуться перші тести.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
🦠 У Китаї винайшли вакцину проти COVID-19, яку вводять через інгаляцію
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 🦠 У Китаї винайшли вакцину проти COVID-19, яку вводять через інгаляцію
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Вже скоро розпочнуться перші тести.

Вакцина проти COVID-19

Нещодавно китайська компанія CanSino Biologics повідомила про початок клінічних випробовувань нової вакцини проти COVID-19, яку вводять через інгаляцію. За словами співзасновника і генерального директора компанії Сюефена Юйя така вакцина може бути навіть ефективнішою за ін’єкції, оскільки хвороба потрапляє до організму людини саме через дихальні шляхи.

Крім того, у теорії така вакцина може забезпечити додатковий захист через активацію антитіл у дихальних шляхах.

Під час розробки CanSino Biologics використовувала схожі методи як з вакциною від туберкульозу. раніше у Канаді проводили випробовування, згідно з якими виявилось, що інгаляція є ефективнішою за ін’єкцію вакцини у кров.

Вакцина проти COVID-19

Ця ж компанія також відома завдяки своїй вакцині проти COVID-19, яку можна ввести за допомогою лише однієї дози. Наразі однодозову вакцину CanSino Biologics вже схвалили у декількох країнах — Угорщині, Пакистані та Мексиці. За проміжним даними третьої фази клінічних випробувань вакцина є ефективною на 68,83% в запобіганні симптоматичного захворювання COVID-19 через два тижні після однієї ін’єкції. Однак вже через чотири тижні цей показник падає до 65,28%.

Читайте також: 📱 В Україні розпочався запис на вакцинацію через застосунок «Дія»

Як проходить тестування вакцини

Спочатку, на доклінічній стадії тестування, випробовують вакцину на тваринах, аби перевірити вплив ліків на імунну систему.

Під час першої фази досліджень, можливу вакцину дають невеликій групі людей, щоб визначити безпечність препарату та відповідь організму на ліки.

На другому етапі вакцину випробовують на людях різних вікових категорій — дітях, дорослих та людях похилого віку. Важливість цього дослідження в тому, що ліки можуть викликати різну реакцію у людей, в залежності від їх віку. Окрім того, на цьому етапі аналізують кількість необхідного дозування та ефективність вакцини — ліки вважаються дієвими, якщо щонайменше 50% вакцинованих людей отримають позитивний результат.

На останньому, третьому етапі, участь у дослідженні вже беруть тисячі людей. Цей етап дослідження проходить з контрольною групою — людям дають плацебо, речовину, що немає лікувальних властивостей.

Надалі, якщо потенційна вакцина пройшла всі три етапи, то відбувається схвалення регуляторів кожної з країн. Вони вирішують, чи можна вводити препарат у виробництво. Під час пандемії вакцина може отримати дозвіл на екстрене використання ще до офіційного схвалення.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...