Реклама

👨🏼‍🏫 Для українських школярів створили урок про Чорнобиль

Уроки створили для учнів молодшої, середньої та старшої шкіл.
Čytaty latynkoju
👨🏼‍🏫 Для українських школярів створили урок про Чорнобиль
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 👨🏼‍🏫 Для українських школярів створили урок про Чорнобиль
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Уроки створили для учнів молодшої, середньої та старшої шкіл.

«Урок пам’яті Чорнобиля»

26 квітня на сайті СhornobylLessons.com вчитель будь-якої школи України, зможе знайти «Урок пам’яті Чорнобиля», розроблений спеціально для кожного з першого по одинадцятий класи, та організувати його перегляд для своїх учнів.

В залежності від віку, в уроках буде розкрито не лише наслідки радіаційного забруднення, а й медичні та соціальні наслідки аварії на ЧАЕС. У старших класах розглянуть й політичні передумови та вплив трагедії на становлення незалежної України.

Особливу увагу буде приділено її інформаційній складовій — пропаганді, фейкам та маніпуляціям з боку влади Радянського Союзу, які напряму вплинули на кількість жертв трагедії.

Читайте також: 🤳🏻 Chornobyl App: створили AR-застосунок, присвячений Чорнобилю

Благодійну участь у проєкті взяли українські теле- та радіоведучі:

  • Володимир Остапчук
  • Олександр Преподобний
  • Артем Неба

Для українських школярів створили урок про Чорнобиль

Кожен раз мене бере злість від цинічності тієї влади, від того, як вона брехала людям і не турбувалася про їхнє здоров'я. Головним для неї було зберегти своє «обличчя» на міжнародній арені. Мені було півтора роки, коли сталася аварія, і нас з сестрою-близнючкою, як зазвичай, вивозили гуляти в колясці. Батьки нічого не знали. У той час у ЗМІ нічого не просочувалося. А зараз, я більш ніж впевнений, що діти, яких - я дуже вірю - ця трагедія не торкнеться, повинні знати цю історію, щоб таке недбале ставлення до людей більше ніколи не повторилося

Володимир Остапчук, ведучий

Проєкт створюється за підтримки Українського культурного фонду, Національного музею «Чорнобиль», ГО «Європейський інститут Чорнобиля» та сприяння Міністерства освіти та науки України та Всеукраїнської школи онлайн.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...