Реклама

🤡 Денис Олейников повернувся. Тепер продає NFT разом зі своєю донькою

Відомий український підприємець, колишній власник ProstoPrint Денис Олейніков знову з'явився у медіапросторі.
Čytaty latynkoju
tochka.net
🤡 Денис Олейников повернувся. Тепер продає NFT разом зі своєю донькою
  1. Головна
  2. Крипто
  3. 🤡 Денис Олейников повернувся. Тепер продає NFT разом зі своєю донькою
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Відомий український підприємець, колишній власник ProstoPrint Денис Олейніков знову з'явився у медіапросторі.

Передісторія

«ПростоПринт»

У серпні 2011 року фанати футбольного клубу «Динамо Київ» придумали кричалку «Спасибо жителям Донбасса за президента ***» (рос.). Кричалка про тодішнього президента Віктора Януковича стала надпопулярною в українському інтернеті та навіть спричинила появу сувенірної продукції з відповідним текстом.

Серед неї були й футболки з цим лозунгом, випущені компанією «ПростоПринт», якою володів підприємець Денис Олейников. 6 вересня 2011 року Денис повідомив про те, що до офісу компанії увірвалися працівники УБОЗ (Управління боротьби з організованою злочинністю; нині ліквідоване).

Обшукам, за словами Олійнікова, передував дзвінок від невідомих з вимогою припинити продаж футболок з образливим для президента лозунгом. Водночас правоохоронці називали причиною обшуків порушення авторських прав — «ПростоПринт» також продавав футболки з логотипом чемпіонату Євро-2012.

Денис Олейников врешті решт продав свій бізнес та разом із родиною покинув Україну, отримавши політичний притулок у Хорватії.

FTBN Wealth Management та OPAYZ

Влітку 2012 року Олейников оголосив про створення нового бізнесу — інвестиційного фонду FTBN Wealth Management, а згодом запустив блог FTBN.com, присвячений приватному інвестуванню в акції, біржеві фонди, бізнес-міграції та геонезалежності.

Головна мета проєкту: ми розвиваємо і навчаємо аудиторію, котра згодом, можливо, не одразу, стане користуватися послугами wealth-менеджмента. Такі послуги — повсякденні у США, я вважаю, що це працюватиме і в Україні.

Денис Олейников

У 2014 році підприємець запустив ще один стартап під назвою OPAYZ у сфері мікроінвестицій. За задумом, компанія давала можливість інвестувати в акції маленькі суми — від 50₴ або 20 євро, а орієнтована була на українців середнього класу з технічним бекграундом.

Банкрутство

На початку 2016 року Денис Олейников у листі вкладникам оголосив, що FTBN Wealth Management припиняє діяльність з 17 січня і відмовляється від виконання всіх зобов’язань у зв’язку з тим, що компанія збанкрутіла. Як причину банкрутства підприємець зазначив «найгірший за 120 років початок інвестиційного року 2016».

Після цього листа Денис видалив всі профілі з соцмереж та перестав відповідати на телефонні дзвінки. Колишні вкладники намагалися вийти на зв’язок з Олейниковим, однак безуспішно.

Як розповідала одна з останніх вкладниць, вона зробила свій внесок 11 січня — лише за шість днів до оголошення банкрутства. Кошти було видно в системі, але повернути їх було неможливо.

Наскільки відомо редакції, всі вкладники втратили свої гроші, а Денис Олейников з того часу зник з українського медіаполя.

Повернення Дениса Олейникова

Здається, потяг до фінансів та підприємницька жилка не покинули Дениса після фіаско з інвестиційним бізнесом.

У березні цього року в західних медіа з’явилися повідомлення про те, що 20-річна тенісистка з Хорватії продає частинку свого тіла як NFT. Покупець такого токена отримує право на ділянку шкіри правої руки спортсменки площею 15×8 сантиметрів для розміщення на ній будь-якого зображення за його бажанням.

Угода лише на перший погляд виглядає дивно: уявіть, що кожного разу, коли на турнірі тенісистка підіймає руку, щоб зробити подачу, всі камери спрямовані на неї — і на відповідне зображення.

Ім’я спортсменки — Олександра Олійникова. Свого часу вона також постраждала від політичних репресій щодо батька — їй не дозволили брати участь у змаганнях за Україну. Однак, дівчина не кинула спорт після вимушеної еміграції та навіть досягла певних успіхів. Сьогодні вона вважається 649-ю ракеткою світу.

Батько спортсменки (підписаний як Денис Олійник: або через помилку, або для того, щоб не було можливості нагуглити) виявився менеджером доньки.

Без підтримки молодим гравцям складно знайти кошти, щоб подорожувати на важливі турніри

Денис Олійник, батько і менеджер тенісистки

У публікації пишуть про те, що Олександра не має спонсора, тоді як її батько обурюється тим, що у спорті фінансування не залежить від таланту. Далі в матеріалі йдеться про бекграунд Олійників-Олейникових, після чого не залишається сумнівів, що це та сама родина, за пригодами якої колись уважно слідкували на батьківщині.

За даними OpenSea, NFT ділянки руки Олійникової було первісно виставлено на продаж за ціною 10 ETH, але потім вартість токена була значно зменшена. Врешті решт, NFT купив користувач JumpHigh за 3 ETH або приблизно $7200 на момент публікації цієї статті.

Чи використає родина вторговані кошти для повернення боргів вкладникам FTBN Wealth Management і OPAYZ, наразі невідомо.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...