Реклама

💄 Як зумери змінюють б’юті ринок: тренди покоління Z

Світогляд та життєві принципи зумерів суттєво відрізняються від попередніх поколінь. Помітити це можна, подивившись на їхні уподобання у різних сферах, наприклад, у б’юті-індустрії. Разом із нашим партнером EVA ми розповідаємо, як покоління Z змінює ринок краси, які засоби вони хочуть використовувати та за якими трендами стежать.
Čytaty latynkoju
💄 Як зумери змінюють б’юті ринок: тренди покоління Z
  1. Головна
  2. Спецпроєкти
  3. 💄 Як зумери змінюють б’юті ринок: тренди покоління Z
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Світогляд та життєві принципи зумерів суттєво відрізняються від попередніх поколінь. Помітити це можна, подивившись на їхні уподобання у різних сферах, наприклад, у б’юті-індустрії. Разом із нашим партнером EVA ми розповідаємо, як покоління Z змінює ринок краси, які засоби вони хочуть використовувати та за якими трендами стежать.

Партнер матеріалу

Якщо кілька років тому з усіх медіа та соцмереж ми чули про покоління міленіалів, то зараз їм на зміну прийшли зумери. Це легко пояснюється, адже за даними Bloomberg, представники покоління Z становлять вже третину світового населення, а їхня платоспроможність зростає. Наприклад, у 2020 році 40% усіх покупок були зроблені саме зумерами.

Покоління Z (зумери) — це молоді люди, вікові межі яких різняться залежно від технологічного розвитку у їхній країні. Здебільшого до покоління зумерів відносять тих, хто народився у період з 1995 по 2010 роки.

На відміну від міленіалів, зумери народилися у світі інтернету, смартфонів та соцмереж, які стерли кордони між країнами та відкрили доступ до інформації. Завдяки цьому покоління Z обізнане у проблемах XXI століття та не проходить повз загрозу екологічної катастрофи, боротьби за гендерну і расову рівність, COVID-19 або цифрову безпеку та конфіденційність.

Таким чином, зумери сприяють формуванню зовсім нових підходів в усіх сферах. Наприклад, у б’юті-індустрії поколінню Z важливіші такі критерії, як екологічність продукції, її зручність та універсальність, tone of voice виробника, аніж вартість та ім’я бренду. Спробуємо розібратися, чому тренди покоління Z так відрізняються від попередніх поколінь.

🌿 Екологічність

Вже нікого не здивуєш такими словами, як Zero waste (філософія, що базується на п’яти принципах задля зменшення відходів) та eco-friendly (тенденція екологічної усвідомленості), які посіли одне з провідних місць у світогляді зумерів. Для покоління Z сортування сміття, екоторбинки та органічні товари — це не привід для гордості та постів у соцмережах, а буденність людини.

Такого ставлення вони вимагають і від брендів. Згідно з дослідженням Nielsen, 80% зумерів переконані, що компанії повинні піклуватися про навколишнє середовище. Тож не дивно, що до вибору б’юті-продуктів зумери підходять відповідально та надають перевагу тим косметичним брендам, які:

  • не тестують продукцію на тваринах;
  • використовують відновлювані джерела енергії під час виробництва;
  • роблять упакування, яке можна здати на переробку;
  • виробляють засоби з натуральних та органічних компонентів.

Попит на екологічність спричинив бум натуральної та органічної косметики у виробників. Це дещо спантеличує покупців, які шукають способи, як відрізнити екологічні продукти, як правильно читати етикетки чи розбиратись в інгредієнтах.

Щоб полегшити вибір продуктів, інтернет-магазин eva.ua зробив окрему сторінку з категорією «Еко-товари» на сайті.

Анастасія Мартиненко

Приблизно рік тому я зацікавилася темою захисту довкілля та почала робити перші кроки. Розпочала з найпростішого: намагаюся сортувати сміття, мінімізую використання пластику (для цього придбала мішечки та шопер для продуктів, багаторазову пляшку для води та екочашку для кави з собою) та обираю найбільш екологічні упакування.

Якщо обговорювати косметику, то я зараз користуюся багаторазовими ватними дисками для зняття макіяжу та купую лише натуральну косметику. Серед моїх фаворитів: твердий шампунь, натуральні маски для волосся та органічні маски для обличчя. Загалом, я прихильниця екотоварів та рекомендую їх всім друзям та знайомим, через що вони вже не хочуть зі мною зустрічатися (жарт).

💥 Домашні процедури

Представники покоління Z прагнуть встигнути усе: робота, навчання, особисте життя тощо. Таке високе навантаження змушує молодь замислюватися про емоційне здоров’я та влаштовувати дні відпочинку. Наприклад, у вихідні зумери намагаються зустрітися з друзями або провести час вдома за переглядом улюбленого серіалу та турботою про себе.

Останнім часом зросла популярність домашніх спа-процедур, поширенню яких також сприяв карантин. Залишившись вдома, люди спробували додати більше процедур та ритуалів краси у домашню рутину. Бренди миттєво відреагували на цей тренд та запустили багато продуктів для домашніх спа-процедур, які допоможуть гарно розслабитися та поліпшити настрій.

Рецепт вихідного

Оберіть найбільшу бомбочку для ванни, придбайте ароматну піну для ванни, запаліть аромалампу, відкрийте баночку зі скрабом для тіла та забудьте про все на світі. Зосередьтесь на собі!

Знайти ці та інші продукти для домашніх ритуалів можна в інтернет-магазині eva.ua.

Станіслав Троянов

Хоч іноді це й незвично для хлопців, однак у мене досить довге волосся, за яким я постійно доглядаю вдома. Різноманітні маски, масло для волосся, дорогі шампуні та вітаміни — я вже до цього звик.

Так як буває важко знайти час для всіх необхідних процедур, я спеціально виділив зранку у суботу кілька годин, які присвячую догляду за волоссям. Іноді я думаю — а навіщо це все? Однак коментарі від дівчат, коли вони кажуть, що у мене волосся краще, ніж у них, лише зайвий раз підтверджують, що я роблю це недаремно.

♻️ Мультифункціональність

Темп життя значно прискорився, тому зручність товару стала одним з основних критеріїв під час вибору. Тож зумери скоріше віддадуть перевагу мультипродуктам, які дозволяють заощадити час та місце.

Мультифункціональні товари чудово доповнюють активний спосіб життя, економлячи дорогоцінне місце під час подорожей (привіт лоукостерам), та стають незамінним помічником у домашньому догляді, залишаючи час на інші важливі справи.

Наприклад, заспокійливий гель алое споживач може використовувати як маску для обличчя, базу під макіяж, гель для тіла чи маску для волосся. Або спробуйте пігмент, який підійде для макіяжу очей, губ, вій та брів.

Дарія Ніколаюк

Я доволі мало користуюся косметикою, тому намагаюся обирати ті продукти, які підійдуть мені у будь-якій ситуації. Вважаю, що мультифункціональна косметика — це чудовий вибір для мене. Я багато часу проводжу не вдома, тому мені важливо, аби у моїй сумці було два-три засоби, якими я зможу зробити макіяж.

Через те, що я не щодня роблю макіяж, я стикнулася з проблемою, що я не встигаю використати косметику до закінчення її терміну придатності. Тож зараз у мене пігмент, який я використовую як помаду, рум’яна та навіть тіні. Таким чином я досягаю «no makeup» луку лише з одним косметичним продуктом.

🔥 Макіяж як мистецтво

Згідно з дослідженням Awesomeness, майже третина покоління Z вважає, що всі рівні. Тому не дивно, що зумери не бояться бути іншими, відрізнятися від більшості, висловлювати власні думки, а навпаки намагаються всіма доступними способами підкреслити індивідуальність.

Яскраво це виражається у б’юті-індустрії, де макіяж став способом виділитися та підкреслити свою особистість, а не замалювати недоліки. Замість того, щоб шукати ідеальний відтінок помади зумери розглядають своє обличчя як холст для експериментів. Це можуть бути яскраві тіні та кольорові губи або максимальна природність у нюдових відтінках — все залежить від їхнього настрою та бажання.

На щастя, бренди це розуміють та стають своєрідним голосом поколінь, пропонуючи різноманітні продукти для будь-якої аудиторії. Наприклад, хоч щотижня можна змінювати колір волосся разом із фарбувальним бальзамом для волосся або спробуй незвичний колір помади: синій, помаранчевий чи жовтий.

Вікторія Мацюк

Для мене догляд за собою — це повноцінний ритуал кожного дня. Це ті хвилини, коли після важкого робочого дня ти можеш увімкнути улюблену пісню та очистити не тільки думки, а й «пір’я». А щодо макіяжу? Зазвичай я витрачаю на нього достатньо часу, хоча із задоволенням можу ходити без нього. Зранку важливо впорядкувати думки та правильно налаштувати себе на день — хтось використовує для цього холодний душ, каву, а я — пензлики та косметику!

Існує стереотип, що макіяж — це про маскування недоліків, але для мене макіяж — це про вираження твоєї індивідуальності. Яскрава помада, блискітки, і ще зверху рожеві тіні — як я захочу, так і буде! Навіщо слідувати трендам, якщо можна задавати свої? Хтось скаже, що макіяж приховує твою індивідуальність? Слухати таких — ось що приховує твою індивідуальність. Мистецтво бути собою — це про тебе, і не важливо будеш ти з макіяжем чи ні.

👠 Краса у кожного своя

Зумери знають, що важливо завжди залишатися самим собою та прислухатися до себе, а не слідувати нав’язаним ідеалам. Ось чому покоління Z ухиляється від традиційних уявлень про красу.

Вони надають перевагу брендам, які відмовилися від ідеальних людей у рекламі та позиціонуванні, а показують натомість реальних людей, які закликають кожного прийняти та полюбити себе.

 

Для зумерів бути красивим — це бути самим собою.

Будь у власному тренді разом з інтернет-магазином eva.ua.

 

 

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...