Реклама

🛩 У Франції пропонують заборонити місцеві авіарейси на короткі дистанції — це допоможе екології

Це не перша схожа ініціатива у Європі.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
🛩 У Франції пропонують заборонити місцеві авіарейси на короткі дистанції — це допоможе екології
  1. Головна
  2. Місто
  3. 🛩 У Франції пропонують заборонити місцеві авіарейси на короткі дистанції — це допоможе екології
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Це не перша схожа ініціатива у Європі.

Заборона польотів у Франції

Нещодавно уряд Франції проголосував за заборону місцевих авіаперельотів на невеликі відстані. Це рішення прийняли у рамках загальної стратегії країни по скороченню викидів вуглекислого газу до 2030 року.

Наразі рішення має ухвалити сенат. Як тільки документ набере чинності, авіакомпанії не зможуть здійснювати рейси між французькими містами, якщо від одного з них до іншого можна дістатися потягом швидше, ніж за дві з половиною години.

Заборона польотів у Франції

Авіакомпанії у Франції розкритикували законопроєкт, оскільки він лише погіршить кризу галузі через пандемію COVID-19. Не будуть доступними багато рейсів, наприклад з Парижу не можна буде літати до Ліону чи Бордо. Натомість аби відновити кількість авіарейсів до стану 2019 року піде багато часу — за попередніми розрахунками це стане не раніше за 2024 рік.

Варто зазначити, що й в інших країнах Європи також готові пожертвувати авіаперельотами заради екології. Минулого року у Австрії ввели податок в €30 на авіаквитки на відстані менш як 350 кілометрів. А у 2019 році у Нідерландах намагались заборонити авіарейси між Амстердамом і Брюсселем, щоправда, остаточно цей проєкт так і не реалізували.

Читайте також: 📊 В Україні почала діяти система контролю парникових викидів

Екологія у Європі

У грудні 2019 року Єврокомісія презентувала масштабну програму перетворення Європейського Союзу на вуглецево-нейтральний континент — European Green Deal. У рамках цього проєкту планують зменшити викиди CO2 на 50-55% у 2030 році, максимально посилити ефективність використання ресурсів, припинити забруднення екології та відновити біорізноманіття.

Green Deal охоплює всі сфери економічного життя та спрямований на створення нової стратегії росту, яка прагне трансформувати ЄС у справедливе та процвітаюче суспільство з сучасною ресурсоефективною та конкурентоспроможною економікою.

Масштабна європейська програма Green Deal прагне перетворити Європу на перший у світі кліматично нейтральний континент.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...