Реклама

🤨 В Україні легалізували медичний канабіс (насправді ні)

Однак ця легалізація знаходиться під загрозою.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
🤨 В Україні легалізували медичний канабіс (насправді ні)
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 🤨 В Україні легалізували медичний канабіс (насправді ні)
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Однак ця легалізація знаходиться під загрозою.

Медичний канабіс в Україні

Понад два мільйони людей в Україні потребують медичний канабіс через стан свого здоров’я. Це може полегшити життя онкохворих, яким доводиться приймати важкі та небезпечні препарати.

Нещодавно Кабінет Міністрів постановою виключив з переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів деякі препарати на основі канабісу. Згідно з постановою №324 від 7 квітня за препаратами з ізольованим канабідолом державний контроль не встановлюватимуть. Зокрема виключили з переліку наркотичних засобів препарати:

  • Набілон — синтетичний канабіноїд, який імітує дію ТГК (головний психоактивний компонент канабісу)
  • Набіксімолс — екстракт канабісу з однаковим вмістом ТГК та канабідіолу

[scribd id=502193070 key=key-EgFCQhWVogZZJEOAw0X1 mode=scroll]

Оборот цих препаратів дозволено лише у вигляді лікарських засобів. Як зазначив голова комітету з питань податкової політики Верховної Ради Данило Гетьманцев, питання для легалізації медичного канабісу вирішене.

Більше немає підстав для фоток страждаючих від болю дітей, які потребують негайної легалізації наркотиків. Правда, питання вирішене не так, як хотіли ділки, які мріють про плантації марихуани з вільним її оборотом в найбіднішій країні Європи

Данило Гетьманцев , глава комітету з питань податкової політики Верховної Ради
Читайте також: 😷 МОЗ створить програму реабілітації людей, які перехворіли на COVID-19

Але є але. 

По-перше, постанова Кабінету міністрів змінюється легше, ніж закон, за скасування чи поправки до якого має проголосувати парламент. Тож зміни не матимуть стійкого характеру і можуть протриматися недовго.

По-друге, виключення зі списку лише двох конкретних препаратів не розв’язує проблему повністю, а також не дозволяє науковцям та медикам вести відповідні дослідження.

По-третє, всі розвинуті країни рухаються у напрямку послаблення відповідальності за зберігання та вживання канабісу в будь-якій формі. Рішення уряду не наближає нас до цивілізації, а тисячі людей продовжуватимуть відбувати покарання за кримінальні «злочини», під час «скоєння» яких ніхто не постраждав.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...