Реклама

😱 У Єгипті знайшли «золоте місто», яке було забутим протягом 3 тис років

Це одна з найцінніших знахідок Єгипту.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
😱 У Єгипті знайшли «золоте місто», яке було забутим протягом 3 тис років
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 😱 У Єгипті знайшли «золоте місто», яке було забутим протягом 3 тис років
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Це одна з найцінніших знахідок Єгипту.

«Золоте місто» у Єгипті

У Єгипті археологи знайшли загублене «золоте місто», засноване більше ніж 3 500 років тому за часів фараона Аменхотепа III неподалік від Луксора. Про це повідомляє The Washington Post.

Місто побудували в XIV столітті до нашої ери. Протягом багатьох років місто було у занедбаному стані й врешті його засипало пісками.

За словами археолога Захі Хавасса місто дуже добре збереглось — воно має цілі будівлі та навіть можна побачити інтер’єри кімнат. Це є найбільшим поселенням яке коли-небудь знаходили у Єгипті та другою найціннішою знахідкою після гробниці Тутанхамона.

«Золоте місто» дозволить дізнатись більше про тогочасний побут єгиптян в період розквіту імперії. Археологи проводять розкопки з осені минулого року. З того часу вже знайшли давню пекарню, майстерню та декілька районів — адміністративний та житловий. Особливо на розкопки вплинула пандемія — у Єгипті немає туристів й археологи почали більш досліджувати.

Читайте також: 🤯 «Це може перевернути фізику з ніг на голову»: науковці, імовірно, відкрили нову силу природи

Більше розкопок

Нещодавно єгипетські археологи знайшли⚰️ Через зменшення туристів у Єгипті почали проводити більше археологічних розкопок — вже 54 саркофаги 54 стародавніх саркофаги. Крім того, вони знайшли безліч унікальних обєктів, вік яких становить більш ніж три тисячі років — статуї, маски, стародавні записи та навіть іграшки. Майже усі речі належать до періоду Нового Царства.

Однією з найцікавіших знахідок є папірус з «Книги мертвих» — це зібрання особливих текстів, які повинні були допомагати померлим у тому світі.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...