Реклама

🤔 Facebook додаватиме спеціальні позначки, аби відрізняти жарти від справжніх новин

Вже почали проводити перші тести.
Čytaty latynkoju
🤔 Facebook додаватиме спеціальні позначки, аби відрізняти жарти від справжніх новин
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🤔 Facebook додаватиме спеціальні позначки, аби відрізняти жарти від справжніх новин
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Вже почали проводити перші тести.

Спеціальні позначки в Facebook

Facebook почав додавати спеціальні позначки до дописів, які відображаються у стрічці новин. З позначками можна буде зрозуміти, кому саме належить сторінка, аби не було неправильного сприйняття — сторінка «посадової особи», «фан-сторінка» чи «сатирична сторінка».

Компанія повідомила, що вже почала тестувати нову функцію у США. Щоправда, у Facebook не пояснили, у чому саме доцільність цієї функції. Цілком імовірно, що через велику кількість інформації у мережі деякі користувачі не можуть фільтрувати новини. Часом це може призвести до негативних наслідків — починається масова дезінформація й навіть жартівливий допис можуть сприймати серйозно.

Спеціальні позначки в Facebook

Варто зазначити, що Facebook вже позначає ЗМІ, які «повністю або частково перебувають під впливом уряду». Це попереджає, що джерело може мати упереджену інформацію, займатись пропагандою чи змінювати факти.

Дезінформація у мережі може стати причиною масових заворушень, як це й було у Twitter з фейками про COVID-19. Соцмережі довелось навіть видаляти дописи із неправдивою інформацією.

Читайте також: 🧐 Birdwatch: Twitter представив проєкт боротьби з дезінформацією

Контроль в Twitter

Нещодавно у компанії представили концепт для позначення твітів, що можуть нести дезінформацію про COVID-19. Ці відмітки відображатимуть, що допис може мати помилкове або неперевірене твердження, і спрямовуватимуть вас на точні ресурси, що мають інформацію про хворобу.

Сайт, на який перенаправлятиме Twitter, надасть точні та перевірені дані про інформацію, що містилась в твіті. Ось саме, як виглядатимуть позначення на твітах:

Приклад позначення

Також Twitter попереджатиме, якщо допис може суперечити правилам соцмережі щодо COVID-19. Це попередження сховає сам твіт, а щоб переглянути його вам потрібно буде спеціально натиснути на нього.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...