Реклама

🇹🇷 Центральний банк Туреччини випустить CBDC впродовж двох років

Уряд Туреччини планує укріпити економіку та уникнути інфляції шляхом створення CBDC.
Čytaty latynkoju
🇹🇷 Центральний банк Туреччини випустить CBDC впродовж двох років
  1. Головна
  2. Крипто
  3. 🇹🇷 Центральний банк Туреччини випустить CBDC впродовж двох років
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Уряд Туреччини планує укріпити економіку та уникнути інфляції шляхом створення CBDC.

Альтернативні шляхи уникнення інфляції

Центральний банк Туреччини спільно з Фінансовим управлінням готують документацію для створення та запуску CBDC. Про це заявили в національному інформаційному агентстві — Sabah.

Основною причиною для розвитку у найближчі два роки цифрової ліри стало різке падіння фіатної ліри на тлі стрімкого росту інфляції.

Збільшення зацікавленості у громадян та накопичення криптовалюти стало причиною пошуку нових сучасних шляхів підтримання економіки. Експерти вже називають цифрові валюти центральних банків (CBDC) однієї з найважливіших тенденцій, яка визначає майбутнє грошей в найближчому десятилітті.

Обмеження на криптовалюту залишилися в минулому, сьогодні багато країн розробляють CBDC та використовують таку ж технологію

Айбен Кой, Доцент Стамбульського університету комерції

Ініціативу вже підтримали бізнесмени та політики Туреччини, після того, як Visa, Mastercard та PayPal підтвердили, що популярність криптовалюти та криптобанків? Що таке криптобанк? У чому різниця? тільки зростатиме та стане мейнстрімом.

Читайте також: 🤩 Блокчейн Binance Smart Chain відкриває перший онлайн-хакатон

План реалізації інноваційного проєкту

На початку вересня Головне управління фінансовими інноваціями Центрального банку Турецької Республіки розмістило оголошення про пошук спеціалістів в областях блокчейну, криптології, контейнерної візуалізації, фінансової математики та цифрової обробки сигналів.

Директор центрального блокчейн-дослідницького університету, доктор Бора Ердамар заявив, що важливо офіційно розпочати дослідження цифрових грошей відповідно до стратегічного плану. Туреччина готова рухатись за прикладом досвіду Китаю та Європейського Союзу щодо створення цифрового євро.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...