Реклама

🤓 Нова пошта створила курс з інформаційної гігієни в мережі

Курс створили спеціально для працівників компанії.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
🤓 Нова пошта створила курс з інформаційної гігієни в мережі
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 🤓 Нова пошта створила курс з інформаційної гігієни в мережі
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Курс створили спеціально для працівників компанії.

Інформаційна гігієна

Інформаційна гігієна — це вміння визначати достовірність інформації в інтернеті. У мережі може бути неймовірна кількість неправдивих дописів та фейків, що може дезінформувати велику кількість людей.

Часом це може призвести до негативних наслідків великих масштабів, як це було, наприклад, із вежами 5G у Великій Британії. Врешті це призвело до масової паніки й Twitter навіть почав видаляти? Twitter видалить твіти про 5G, що можуть завдати шкоди та нести дезінформацію дописи, які провокували масові заворушення.

У Нові пошті вирішили навчити працівників правильно визначати джерела інформації — як правильно розпізнавати розповсюджені способи викрадання персональних даних через соцмережі та месенджери. Навчання проходитиме для всіх працівників компанії незалежно від посади.

Як зазначила представниця компанії Олена Плахова, за дослідженням USAID, лише 3% українців можуть розпізнати фейки, хоча половина думає, що вміє це робити.

У Новій пошті працює понад 42 тисячі співробітників разом з працівниками партнерів-франчайзі. Ми хочемо, щоб кожен з них володів базовими знаннями про інформаційну гігієну, вмів відрізняти джерела інформації, яким варто довіряти і яким ні, у соціальних мережах знав про пастки, які можуть призвести до витоку персональних даних

Олена Плахова, директорка з управління репутацією Нової пошти
Читайте також: 😈 «Я вкрав біткоїни 94-річного дідуся з Австралії» — як працюють онлайн-шахраї в Україні. Особистий досвід

Навчання буде складатися з теоретичної та практичної частин. Теорія, зокрема, матиме лекції, відеоролики, а також рекомендації щодо книг та фільмів, присвячених тематиці.

Під час лекції співробітники дізнаються як безпечно читати новини, користуватися соцмережами й при цьому не попадатися на гачок розповсюджувачів фейків. Онлайн-лекція проводитиметься на основі актуальних досліджень та конкретних кейсів з медіа, Facebook та Viber.

Після теоретичної частини учасники навчання зможуть закріпити свої знання на практиці за допомогою різноманітних тестів. Навчання проводитиме Оксана Мороз, засновниця волонтерської ініціативи з інформаційної гігієни «Як не стати овочем».

У планах компанії – запустити подібний курс і для клієнтів.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...