Реклама

🏦 RiksBank завершив перший етап тестування CBDC

У шведському RiksBank поки є певні проблеми з безпекою особистих даних.
Čytaty latynkoju
🏦 RiksBank завершив перший етап тестування CBDC
  1. Головна
  2. Крипто
  3. 🏦 RiksBank завершив перший етап тестування CBDC
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
У шведському RiksBank поки є певні проблеми з безпекою особистих даних.

E-krona на основі блокчейну

Центральний банк Швеції RiksBank планує використовувати цифрову валюту? 3 причини, чому криптовалюти — на часі центральних банків (CBDC) під назвою e-krona. RiksBank опублікував пресреліз на своєму офіційному сайті про тестування на першому етапі пілотного проєкту e-krona.

Шведська CBDC — це токен, який заснований на технології блокчейну. Як наголошується в пресрелізі, e-krona має певні атрибути, які аналогічні готівці. Наприклад, на відміну від цифрових грошей, які зберігаються на рахунках, e-krona можна зберігати локально у кінцевого користувача.

На цьому етапі тестування моделювалися таки важливі частини, як учасники, пропозиція ліквідності та кінцеві користувачі.

У банку заявляють, що e-krona буде випускатися тільки в RiksBank.

Читайте також: 🤑 EXMO відкрила загальний доступ до маржинальної платформи: що відомо

Результати тестування

Під час тестування розробники виявили критичні проблеми, які потрібно усунути перед масштабним запуском e-krona. У пресрелізі наголошують:

Рішення, протестоване на першому етапі пілотного проєкту e-krona, здатне задовольняти вимоги щодо продуктивності, встановлених у державних закупівлях. Але це відбувалося в обмеженому тестовому середовищі. Здатність нової технології управляти роздрібними платежами в великих масштабах вимагає подальшого вивчення і тестування

Також виявили в RiksBank, що є деякі проблеми з безпекою особистих даних. Зокрема, на інформацію, яка записана в транзакціях, поширюється банківська таємниця.

Поточні завдання RiksBank

Одна з головних цілей RiksBank — це залучення комерційних банків для участі в інтеграції CBDC. Необхідно продумати та протестувати рішення для зберігання даних.
Також, повідомляють у банку, розробники планують додати в цифрову валюту офлайн-функціонал.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...