Реклама

👀 У Латвії створять музей, який не можна побачити

В Україні також є схожий музей.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
👀 У Латвії створять музей, який не можна побачити
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 👀 У Латвії створять музей, який не можна побачити
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
В Україні також є схожий музей.

Тактильний музей

На початку наступного місяця у Ризі відкриється інтерактивна виставка muzejs tumsā. Особливість цієї виставки полягає в тому, що її не можна побачити. Це перший в країні інтерактивний музей, де усі експонати можна відчути лише тактильно.

Відвідувачі музею супроводі незрячого гіда зможуть ознайомитись з різноманітними об’єктами в абсолютній темряві. Кожна зала присвячена окремим органам відчуттів. У музеї доступні індивідуальні та групові екскурсії. Також є тури для студентів, школярів, дорослих та навіть декілька майстер-класів та дегустацій.

За словами автора проєкту Максима Міхєва, музей створили спеціально для того, аби зруйнувати стереотипи про незрячих людей. Він зазначив, що серед людей з вадами зору є багато представників різноманітних професій з незвичайними захопленнями. Є незрячі альпіністи, велосипедисти, яхтсмени, юристи, фотографи та навіть пілоти.

Екскурсія у музеї стартує від €16 — приблизно 520₴. Крім того, очікується, що скоро з’являться й нові інтерактивні пропозиції: побачення у темряві та екскурсії містом із незрячим гідом.

Читайте також: 🦻🏻 Науковці розробили слуховий апарат за $1

«Третя після опівночі»

У Києві також є схожий музей — «Третя після опівночі». На час обмежень у місті музей проводить екскурсії містом разом із незрячим гідом.

Після 10.04 обіцяють проводити екскурії у музеї. Вони проходитимуть у абсолютній темряві, аби відвідувачі могли користуватись своїми іншими відчуттями.

Також у музеї організовують побачення у темряві та є навіть онлайн-квест для дітей. Детальніше дізнатись про музей «Третя після опівночі» можна за посиланням.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...