Реклама

Сейфи вогнезломостійкі — захист від пожежі та злому

Čytaty latynkoju
Сейфи вогнезломостійкі — захист від пожежі та злому
  1. Головна
  2. Новини
  3. Сейфи вогнезломостійкі — захист від пожежі та злому
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Хороший сейф надійно захищає зберігаються в ньому цінності як від незаконного проникнення, так і від фізичних впливів, пов’язаних з екстремальними ситуаціями – наприклад, від пожежі.

Саме визначення передбачає високу стійкість до механічних пошкоджень будь-якого типу. І якщо механізми захисту вогнезломостійких сейфів відомі — отвори для надійного кріплення до стіни або підлоги, кодові замки, зовнішня маскування і велика товщина стінок, то дати визначення вогнестійкості буває важко.

Як правило, вогнестійкі моделі легше піддаються злому, а зламостійкі — навпаки, не захищають від високих температур. Сейфи, що поєднують в собі вогнезломостійкість і вогнестійкість, в Україні можуть коштувати не дуже дешево, але і призначені вони для зберігання цінностей, вартість яких в кілька разів більше ціни сейфа.

У чому полягає зломостійкість?

Щоб сейф мав право відносити себе до класу стійких до злому, він повинен пройти стандартизовані тести. Всього таких класів сім, але вже третій з них передбачає підвищену безпеку для використання в банках для зберігання особливо великих сум, тому замовляти варто модель з першим або другим класом захисту.

Вогнезломостійкість в рамках цієї класифікації залежить від товщини та матеріалу стін, а також від кількості та рівня захисту замків.

Така класифікація створена на підставі часу, яке може піти на злам. Сейф першого класу можна зламати за 50 секунд, другого – за 100, і так далі. Зазвичай для приватного користування в Україні не знайти сейф вище другого класу вологостійкості.

Експерти інтернет-магазину Світ замку відзначають, що зменшувати обсяг сейфа шляхом збільшення товщини його стінок безглуздо, бо безпека визначається опірністю матеріалу до механічного впливу. Велика вага виробу також не додає балів захисту, бо попередити можливість викрадення сейфа можна за допомогою отворів для надійного кріплення до стіни або підлоги.

Як визначається вогнестійкість сейфів?

У випадку з високими температурами велику роль у захисті цінностей грає матеріал і будова стінок і двері. Вогнестійкі сейфи мають шар вогнетривкого бетону, залитого між двома сталевими пластинами.

Саме від товщини бетонного шару залежить клас вогнестійкості сейфа. Цей клас визначається у хвилинах – а саме, в кількості часу, протягом якого всі зберігаються цінності будуть в безпеці.

Існують 6 класів вогнестійкості:

  • класи 30Б, 60Б, 90Б і 120Б витримують відповідно 30, 60, 90 і 120 хвилин в умовах побутового пожежі – такі моделі підходять для зберігання купюр і цінних паперів;
  • класи 60ДІС і 120ДІС витримують 60 і 120 хвилин інтенсивного горіння. У таких моделях зазвичай зберігають касетну плівку або інші магнітні носії.

І хоч вогнестійкі сейфи не можуть мати отвори для кріплення – це знижувало б їх вогнетривкі якості, вогнезломостійкі моделі мають такі отвори, а їх вогнестійкість підвищується коштом інших факторів.

Як вибрати вогнезломостійкій сейф?

Якщо ви знаєте, які характеристики зламо- і вогнестійкості вам потрібні, треба звернути увагу на інші параметри. Не зайвим буде також подивитися, скільки коштує відповідна модель — можна купити недорого навіть виріб з високим рівнем захисту від вогню, якщо правильно підібрати інші параметри.

Мова йде про обсяг і розмірах. Внутрішні розміри будуть значно відрізнятися від зовнішніх — про це не варто забувати, щоб не купити занадто маленьке виріб.

Експерти інтернет-магазину Світ замку радять в першу чергу враховувати розміри цінностей, які будуть зберігатися. Зазвичай цей параметр замінюється обсягом. Можна використовувати просту формулу і множити передбачуваний обсяг речей на 25%. Таким чином, варто замовляти модель, у якій як мінімум чверть внутрішнього простору буде вільною.

Не варто вибирати сейф дешевше, якщо це буде на шкоду характеристикам безпеки і місткості. Консультанти Svitzamkiv допоможуть знайти модель, яка обійдеться недорого і при цьому буде повністю відповідати вашим потребам по зберіганню.

Щоб дізнатися, скільки може коштувати безпечний і надійний сейф, зверніться за консультацією на сайті Svitzamkiv або по одному з номерів телефону: +38 (050) 074-13-30, +38 (097) 281-11-34.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...