Реклама

🏘 Мельбурн планують зробити вуглецево-нейтральним до 2030 року

Місто зможе самостійно забезпечувати себе ресурсами.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
🏘 Мельбурн планують зробити вуглецево-нейтральним до 2030 року
  1. Головна
  2. Місто
  3. 🏘 Мельбурн планують зробити вуглецево-нейтральним до 2030 року
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Місто зможе самостійно забезпечувати себе ресурсами.

Екологічний Мельбурн

З кожним днем з’являються нові й нові міста у світі, що планують стати повністю вуглецево-нейтральним. Наприклад, у Саудівській Аравії побудують? Саудівська Аравія побудує місто без машин та нульовими викидами місто без машин та з абсолютно нульовими викидами. А до 2030 року США планує♻️ У США планують зменшити викиди вуглецю на 100% зменшити свої викиди вуглецю на 100%.

До цієї ініціативи й долучився Мельбурн — місто отримуватиме лише зелену енергію, повторно використовуватиме воду й досягне нульового викиду вуглецю. На це місто планує витратити $100 мільярдів.

Екологічний Мельбурн

Екологічний проєкт має назву A New Normal. Його розробила дослідницька лабораторія Finding Infinity разом з місцевими архітекторами, урбаністами та інвесторами. Очікується, що Мельбурн зможе повноцінно забезпечувати себе усіма необхідними ресурсами.

Крім того, проєкт A New Normal створить у місті більш ніж 80 тисяч нових робочих місць. За попередніми розрахунками витрати на обладнання мають окупитись за менш ніж 10 років.

У планах поєднувати різноманітні сервіси в одних й тих самих будівлях. Наприклад, багаторівневі паркування матимуть громадські центри. Також пропонують створити спеціальний сервіс, де можна буде перероблювати свої авто на бензині на електрокари.

Детальніше ознайомитись з вуглецево-нейтральною концепцією Мельбурна можна за посиланням.

Читайте також: 📊 В Україні почала діяти система контролю парникових викидів

Екологія у Європі

У грудні 2019 року Єврокомісія презентувала масштабну програму перетворення Європейського Союзу на вуглецево-нейтральний континент — European Green Deal. У рамках цього проєкту планують зменшити викиди CO2 на 50-55% у 2030 році, максимально посилити ефективність використання ресурсів, припинити забруднення екології та відновити біорізноманіття.

Green Deal охоплює всі сфери економічного життя та спрямований на створення нової стратегії росту, яка прагне трансформувати ЄС у справедливе та процвітаюче суспільство з сучасною ресурсоефективною та конкурентоспроможною економікою.

Масштабна європейська програма Green Deal прагне перетворити Європу на перший у світі кліматично нейтральний континент.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...