Реклама

💼 Як івент-простору жити в період пандемії. Досвід PMHUB

Локація для заходів PMHUB відкрилася в березні 2020 року, а за кілька тижнів в Україні оголосили карантин. У стані невизначеності й регулярних обмежень вона пропрацювала рік. Втім, команді вдалося не просто залишитися на плаву, а трансформувати свій майданчик в простір для нового, посткарантинного світу.
Čytaty latynkoju
💼 Як івент-простору жити в період пандемії. Досвід PMHUB
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 💼 Як івент-простору жити в період пандемії. Досвід PMHUB
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Локація для заходів PMHUB відкрилася в березні 2020 року, а за кілька тижнів в Україні оголосили карантин. У стані невизначеності й регулярних обмежень вона пропрацювала рік. Втім, команді вдалося не просто залишитися на плаву, а трансформувати свій майданчик в простір для нового, посткарантинного світу.

⚡️ Онлайн-івенти

Зараз віртуальні заходи нікого не дивують. У мережі транслюють найбільші конференції на кшталт WebSummit, вручають статуетки «Золотих глобусів» і Греммі, а артисти рівня Dua Lipa й Travis Scott дають концерти на багатомільйонну аудиторію.

Але в березні 2020 року всі було інакше. В онлайні відбувалися хіба що точкові вебінари та рідкісні конференції, а масові заходи міцно асоціювалися з фізичною присутністю. У PMHUB кажуть, що після оголошення карантину у команди був легкий ступор — думка, що людей не можна прийняти на локації не вкладалася в голові.

Уявіть: ми понад рік займались облаштуванням майданчику, продумували все до дрібниць, щоб гостям було комфортно. А коли відкрилися, то зрозуміли, що наступний місяць (як ми тоді думали) не зможемо запрошувати на нього людей. Колишні уявлення про світ і івент-індустрію тоді, без перебільшення, похитнулися

Дар’я Сьома, керівниця івент-простору

Команда вирішила не чекати й майже відразу перейшла на організацію онлайн-заходів. На «руку» грало відразу кілька факторів: гнучкість локації — її можна було відносно легко перетворити в хаб для трансляцій — а також технічне обладнання, яке дозволяло налаштувати віртуальне мовлення всього за кілька кроків.

Зараз, через 12 місяців, «портфоліо» онлайн-заходів, проведених в PMHUB, обчислюється десятками. Наприклад, хаб разом з партнерами провів PM GO 6.0 — масштабну конференцію зі спікерами з Google, Viber, Reface і ще більше ніж десять компаній. Вона тривала весь день, а в онлайні її подивилося майже 6 000 людей з 61 країн світу.

Конференції серії PM GO можна вважати нашими флагманськими. Ми одні з перших в Україні, хто став робити настільки масштабні івенти виключно в онлайні. І довели, що віртуальні заходи також мають майбутнє — навряд чи будь-яка інша зустріч в нашому регіоні збере людей з понад 60 країн

Оля Сафіна, артдиректорка PMHUB & Employer Brand Manager у Parimatch Tech

Бізнес-конференції — далеко не єдиний формат, який можна адаптувати до онлайну. У 2020 році хаб разом з партнерами провів два повноцінних віртуальних хакатони Universal Sports & Games Hackathon. Майже тисяча учасників з більш ніж 14 країн світу, понад двох сотень людей, 48 годин розробки та все це — дистанційно.

Зараз ми розуміємо, що нас обмежує лише фантазія. Ми зібрали спікерів з Північної Америки, Центральної та Східної Європи на одному заході для тисяч людей. Залучили талановитих людей з усіх куточків планети на хакатони. Спочатку онлайн був для нас вимушеним кроком, але зараз він став повноцінним нашим напрямком

Оля Сафіна, артдиректорка PMHUB & Employer Brand Manager у Parimatch Tech

❗️ Гібридні події

У певний момент карантинні обмеження ослабли. Кінотеатрам і закладам дозволили приймати гостей, а організаторам — проводити заходи з лімітованою кількістю учасників. Цей момент став початком розвитку нового формату івентів — гібридного.

Гібридні заходи об’єднують відразу два медіуми — віртуальний і фізичний. Якщо раніше події проводили виняткового в одному з них, то в середині минулого року стали їх комбінувати.

Коли нам дозволили приймати гостей фізично, хоч і з дотриманням всіх правил, ми сильно зраділи і стали продумувати заходи саме під офлайн-формат. Але потім подумали: а чому б разом з ним не залишити онлайн-складову, де ми вже набрали достатньо досвіду та експертизи

Дар’я Сьома, керівниця івент-простору

Зараз гібридні івенти міцно зайняли свою нішу. Наприклад, в березні хаб провів першу серію IT Ring — експертних дебатів на рингу. На офлайн-присутність команда продавала квитки, а онлайн-трансляція була доступна безкоштовно. У хабі пояснюють такий крок бажанням надати глядачам кілька опцій: комусь зручніше брати участь в івенті з комфортного місця, а хтось хоче фізичного контакту, щоб, наприклад, неформально поспілкуватися з іншими учасниками та спікерами.

💥 Багатофункціональність

У PMHUB відзначають, що сучасним івент-просторам вкрай важливо бути різноплановими — це одна з речей, яка допомагає бути конкурентним. Тому в хабі проводяться далеко не тільки бізнес-конференції, а також культурні заходи, стендап-вечори, артшоу і театральні вистави.

Перш за все, так ми розширюємо свої бізнес-можливості. Все ж чим більше ми приймемо івентів, тим краще це позначиться на наших результатах. Але це не єдина причина. Заходи, які не належать до ділових і технологічних, ми також вибираємо згідно з нашою концепцією. Це події, які цікаві нашій аудиторії: вони розвивають, надихають і просвітлюють

Дар’я Сьома, керівниця івент-простору

Наприклад, в кінці 2020 року PMHUB прийняв відразу дві церемонії нагородження: технологічну Ukrainian IT Awards і рекламну Effie Awards Ukraine. А восени в хабі відкривали міжнародний кінофестиваль, проходив майстер-клас в рамках фестивалю Molodist, а також відбувся джазовий концерт.

Ми з самого початку були націлені на експерименти, і пандемія тільки підштовхнула нас до цього. Всі наші рішення — онлайн і гібридні заходи, різнопланові події — це прагнення створити локацію, яка не просто буде комфортною і приємною декорацією до івентів. А більше — місцем, куди можна прийти, отримати нові знання, обговорити свіжі ідеї і просто відпочити

Оля Сафіна, артдиректорка PMHUB & Employer Brand Manager у Parimatch Tech

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...