Реклама

🏮 Мінімалістично та екологічно: сучасні меблі для балкона чи тераси

Сенс сучасного підходу до меблів у тому, щоб простір, який вони мають заповнювати, та матеріали, з яких вони виготовлені, використовувалися максимально ефективно.
Čytaty latynkoju
🏮 Мінімалістично та екологічно: сучасні меблі для балкона чи тераси
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 🏮 Мінімалістично та екологічно: сучасні меблі для балкона чи тераси
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Сенс сучасного підходу до меблів у тому, щоб простір, який вони мають заповнювати, та матеріали, з яких вони виготовлені, використовувалися максимально ефективно.

На прикладі відомого данського бренду JYSK та їхньої лінійки садових товарів (вони ж і для балкона, тераси чи подвір’я) розберемося детальніше, як мінімалізм може бути корисним для екології та природних ресурсів.

Екологічний підхід вчить не бути рабом речей, тому він в першу чергу про вибір та свободу. Дім має відповідати вашій особистості та вашим потребам, а не модним трендам та споживацькій лихоманці.

The minimalists: less is now («Зараз — час меншого») — стрічка, що допоможе вам навести лад у голові та оселі. Вона корисна не лише теоретичними знаннями, але й практичними порадами, як визначати, що варто у житті залишити, а чого — позбавитися.

Наприклад, автори пропонують зіграти у гру: у перший день вам потрібно викинути (а краще — здати на перероблювання, якщо це можливо) лише одну непотрібну річ. Не важко, еге ж? На другий — вже дві. Потім — три, й так далі протягом місяця. Можливо, вже через тиждень ви позбавитеся всього і зрозумієте, що насправді володієте набагато більшою кількістю речей, ніж вам реально потрібно, а позбутися їх — набагато легше, ніж вам здавалося.

Мінімалісти стверджують: хоча цей стиль життя починається з викидання зайвих речей, він допоможе вам навести лад не лише у квартирі, але й у власних думках. Позбутися зайвого — це отримати нечувану свободу й легкість: будь то порядок на балконі або стосунки, що більше не приносять щастя.

Утім, почнемо з малого. Напередодні теплого сезону саме час створити мінімалістичний затишок на балконі, терасі чи в саду — залежно від вашої оселі.

Естетика та функціональність будуть в основі нашої оновленої локації.

Лаунж сет

Петан або штучний ротанг — матеріал, у якого виходять візуально легкі конструкції: саме те, що потрібно мінімалістичному інтер’єру. Такі меблі оздоблюються подушками для вашого комфорту, а їхня міцність і гнучкість забезпечує довгий термін використання, що позитивно впливає на довкілля. Це спеціально перевіряли, тому всі сети з подушками мають свідоцтво OEKO-TEX100, як і більшість текстильних виробів JYSK. Це означає, що вони не містять шкідливих речовин і відповідають іншим жорстким критеріям Міжнародної Асоціації OEKO-TEX.

Крісло для відпочинку

Деякі захисники природи ставляться до поліестеру вороже, та насправді це також доволі екологічний матеріал. Його висока якість збільшить термін користування вашим кріслом. Коли настане час для заміни, його можна переробити зі значно меншими витратами енергії, ніж витратили б на створення нового волокна.

Набір садових меблів

Меблі з артвуду — або штучного дерева, що захищене від ультрафіолетових променів. Це довговічний матеріал, який не потребує особливого догляду, відштовхує вологу і не вигорить з часом.

Якщо ж ви схильні до класичних дерев’яних меблів, вони також є у широкому асортименті JYSK, і вам не потрібно перейматися за їхню екологічність. Спеціальна Рада з управління лісовими ресурсами (FSC) сертифікувала товари JYSK, чим підтвердила, що деревина надходить лише з офіційних лісів, де піклуються про людей, тварин та рослини.

Купуючи дерев’яні меблі з позначкою FSC, ви навпаки захищаєте дику природу.

Гойдалка лляна

Лише уявіть: спекотний літній вечір, над головою яскраві зорі, ви покачуєтесь у гойдалці та під прохолодні напої ведете душевні бесіди з родиною чи друзями на терасі чи в саду.

Гойдалка складається з натурального матеріалу — бавовни міцного плетіння — і виглядає легко й невимушено у будь-якій обстановці.

Ліхтар на сонячній батареї

Завдяки сучасним технологіям, вуличне освітлення може бути й стильним, і енергоефективним. Вам не потрібно тягнути дроти та використовувати загальну мережу електропостачання.

Поставте кілька ліхтарів на сонячних батареях, які вдень заряджатимуться енергією від сонця, а ввечері тішитимуть вас м’яким теплим світлом, під яке так приємно насолоджуватися душевними розмовами з друзями.

Сьогодні, щоб жити мінімалістично, не потрібно йти на естетичні жертви. Ваша оселя або подвір’я можуть виглядати гармонійно й бути екологічними, енергоефективними й водночас не бути захаращеними речами, що не мають для вас реального значення і змісту.

Щоб переконатися у цьому, займіться організацією комфортної зони відпочинку чи роботи на власному балконі чи подвір’ї, керуючись критеріями мінімалізму: просто, витончено та практично. Цьому можна повчитися у данців, які практикують культуру простоти та комфорту в облаштуванні свого житла. Надихнутися на зміни у своїй оселі можна в магазинах JYSK та вибрати товари для балкона, терас чи саду.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...