Реклама

🐬 Канали Венеції настільки очистились, що до них повернулись дельфіни. Цього разу точно — відео

Щоправда, якого саме виду були дельфіни визначити не вдалось.
Čytaty latynkoju
@bdzhiiing
🐬 Канали Венеції настільки очистились, що до них повернулись дельфіни. Цього разу точно — відео
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 🐬 Канали Венеції настільки очистились, що до них повернулись дельфіни. Цього разу точно — відео
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Щоправда, якого саме виду були дельфіни визначити не вдалось.

Дельфіни у Венеції

Приблизно рік тому, коли пандемія COVID-19 лише набирала своїх оборотів, в Італії ввели карантинні обмеження й закрили кордони для туристів. Для країни це мало великий вплив, оскільки велика частина бюджету Італії формується завдяки туризму.

Одним з найпопулярніших місць Італії та у світі загалом є Венеція. Щороку місто відвідують приблизно 25-28 мільйонів туристів, які залишають щонайменше 2,5 мільярда євро. Однак для місцевих мешканців та навіть природи це є неабияким стресом — вода забруднена й через велику кількість відвідувачів місто може піти під воду.

Однак, минулого року через карантинні обмеження місто почало «відновлюватись». Вода у каналах стала чистішою. Деякі казали вода стала настільки чистою, що у Венеції навіть з’явились дельфіни, які буцімто колись тут дійсно мешкали. Особливо популярним було одне відео, яке врешті виявилось звичайним фейком.

Як передає The Verge, цього ж разу дельфіни у Венеції це дійсно правда. Нещодавно два дельфіни пропливали каналами міста поблизу площі Святого Марка.

Читайте також: 🛶 «Венеція онлайн»: вчені планують відсканувати місто на випадок, якщо воно піде під воду

Ветеринар Сандро Маццаріол особисто бачив дельфінів.

Місцева влада намагалась супроводити дельфінів до відкритого Адріатичного моря, аби вони були у своєму звичному середовищі проживання. Для цього вони використовували акустичні пристрої, які допомагали дельфінам знайти правильний шлях.

За словами фахівця було важко визначити вид дельфінів, оскільки вони були на відстані. Однак імовірно це були смугасті дельфіни, які зазвичай не водяться в Північній Адріатиці поблизу Венеції.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...