Реклама

🧐 Як помилки допомагають у розвитку: підсумок Fuckup night

Про те, що може бути спільним поміж вандалізмом в Україні, любов'ю до футболу, карантином та таксі можна дізнатись з історій спікерів Fuckup night.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
🧐 Як помилки допомагають у розвитку: підсумок Fuckup night
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. 🧐 Як помилки допомагають у розвитку: підсумок Fuckup night
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Про те, що може бути спільним поміж вандалізмом в Україні, любов'ю до футболу, карантином та таксі можна дізнатись з історій спікерів Fuckup night.

Fuckup night by EASE

Fuckup night — це захід, де відомі підприємці та інші люди, які відомі загалом завдяки своєму успіху, діляться історіями помилок своїх проєктів. Організатором заходу є Європейська асоціація програмної інженерії.

На заході були:

  • Вадим Чернецький — засновник сервісу TicketsBox;
  • Владислав Савченко — засновник сервісу Foodex 24;
  • Тарас Потічний — GRC в Bolt Ukraine;
  • В’ячеслав Смирнов — CEO київського офісу міжнародної IT-компанії Solvd.Inc.

EASE — це асоціація представників сфери IT в Європі і в Україні зокрема. Найголовнішими своїми завданнями асоціація ставить організацію ведення діалогу між владою та IT-компаніями у питаннях оподаткування, сприяння легкому навчанню в IT та підвищення привабливості українського IT для закордонних інвесторів.

За словами Тараса Потічного у Bolt Ukraine дуже сумнівались щодо запуску оренди самокатів в Україні — компанія боялась вандалізму та можливих крадіжок. Він зізнався, що всупереч побоюванням своєї команди, за весь час існування проєкту по оренді електросамокатів було вкрадено всього 10 штук.

Однак проблема оренди полягала в зовсім іншому — бюрократична тяганина в мерії з реєстрацією транспортних засобів. Навіть попри це проблему вдалось успішно розв’язати й все стало можливим.

Засновник сервісу TicketsBox Вадим Чернецький зазначив, що перші серйозні проблеми сервісу з’явились під час продажу квитків на футбольний матч «Україна — Португалія». 30 000 відвідувачів «поклали» сайт через велике навантаження на сервер.

Читайте також: 🍜 «Ми зареєстрували з моменту запуску понад 1500 кур’єрів», — Ігор Шрамко, регіональний менеджер Bolt Food в Україні

Виходом із ситуації стало впровадження електронної черги, яка систематизувала запити клієнтів і розвантажила сайт.

А запровадження системи «Анти перекуп», яка передбачає продаж одного квитка на одну банківську карту фізичної особи, допомогло компанії протистояти монополістам на ринку квиткових сервісів.

Владислав Савченко, засновник онлайн-супермаркету Foodex24, сказав, що проблемою компанії стали зайві витрати на старті бізнесу в $300,000 через відсутність продуманої стратегії та стрімкого запуску онлайн сервісу всього за 14 днів.

Люди навчаються нових методів покупок в online. Є великий попит на послуги якісної доставки продовольчих товарів

Владислав Савченко, засновник онлайн-супермаркету Foodex24

Врешті проєкт злетів завдяки злагодженій роботі всієї команди, постійному процесу навчання та виконаній роботі над помилками.

За словами В’ячеслава Смирнова, CEO київського офісу міжнародної IT-компанії Solvd. Inc., саме неуспішний запуск одного з перших українських онлайн сервісів із замовлення таксі Car and Fly у 2012 році й став причиною появи компанії Solvd. Inc.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...