Реклама

😰 Дослідження: м’ясні страви можуть підвищити ризик розвитку деменції

Однак є певні виключення.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
😰 Дослідження: м’ясні страви можуть підвищити ризик розвитку деменції
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 😰 Дослідження: м’ясні страви можуть підвищити ризик розвитку деменції
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Однак є певні виключення.

Деменція та м’ясо

Деменція — це порушення когнітивних функцій через органічне ураження мозку. Зазвичай деменція розвивається у старшому віці: від 2 % — у віці до 65 років, до 20 % — у людей 80 років і старше. Ознаками деменції є забудькуватість, погіршення мислення та навіть неможливість виконувати найпростіші вправи.

Найчастіше причинами деменції є хвороба Альцгеймера, рак мозку, зловживання алкоголем чи наркотиками та інфекції центральної нервової системи.

Однак, епідеміологи з Університету Лідса у Великобританії провели дослідження та виявили, що смакові уподобання також можуть вплинути на розвиток деменції, про це передає «Маяк». У дослідженні загалом брало участь 494 тисяч осіб віком від 40 до 69 років.

Протягом восьми років дослідники аналізували звичайний раціон людей та довели, що лишень 25 грамів обробленого м’яса призводять до підвищення ризику розвитку деменції на 44%. До цього ж варто відносити шинку, сосиски, бекон та консерви. А ось стейки є безпечнішими за бекон — вони можуть збільшити ризик деменції на 19%. Так само й з м’ясом птиці, воно є безпечнішим.

Читайте також: ☕️ Дослідження: як часто українці п’ють каву та який найпопулярніший напій

Наприкінці дослідження 2 896 учасників мали деменцію й ще 1 006 хворобу Альцгеймера. До цієї категорії людей потрапило здебільшого старше покоління, яке вело малорухливий образ життя, страждали від ожиріння та багато палили.

Деменція є однією з найрозповсюдженіших проблем в Україні серед літніх людей — наразі на неї страждають 63 тисяч людей. Щороку кількість хворих збільшується на більш ніж 4,5 тисячі осіб.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...