Реклама

🧬 Науковці пропонують створити на Місяці банк ДНК

Щоправда, реалізація цього проєкту потребує масштабних ресурсів.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
🧬 Науковці пропонують створити на Місяці банк ДНК
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🧬 Науковці пропонують створити на Місяці банк ДНК
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Щоправда, реалізація цього проєкту потребує масштабних ресурсів.

Банк ДНК на Місяці

Науковці з університету Арізони представили концепцію ковчега на Місяці, який би зберігав зразки ДНК більш ніж 6,7 мільйона земних видів на випадок природних катаклізмів на Землі.

За словами одного з дослідників, якщо рівень моря продовжить підвищуватись, то під водою можуть опинитись багато міст світу. Крім того, це може навіть вплинути на Усесвітнє зерносховище? GitHub сховали програмні коди в Арктиці на випадок кінця світу, що знаходиться в Шпіцбергені та зберігає декілька сотень зразків насіння.

У 2013 році науковці виявили, що на Місяці є лавові труби, діаметр яких сягає 100 метрів — саме вони можуть стати місцем, де можна зберігати зразки ДНК з Землі. Лавові труби можуть забезпечити захист від сонячної радіації, мікрометеоритів і змін температури на поверхні.

Банк ДНК на Місяці

Читайте також: ☄️ 8 найкращих фантастичних серіалів про космос — добірка

Науковці вже навіть розробили концепцію того, як може виглядати банк ДНК. Побудова матиме шахти ліфта до низу, де зберігатимуться чашки Петрі зі зразками, які зберігатимуться у кріогенних камерах. Енергію ковчег братиме із сонячних панелей з поверхні супутника.

За попередніми розрахунками вчених, аби відправити на місяць по 50 зразків кожного виду з Землі необхідно буде приблизно 250 ракет, що може зайняти роки на реалізацію. Свого часу на будівлю МКС  знадобилось 40 ракет, а ковчег зі зразками потребує значно масштабніших ресурсів.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...