Реклама

🏘 У США надрукують цілий квартал з будинків на 3D-принтері

Щоправда, яка саме буде ціна такого житла — ще невідомо.
Čytaty latynkoju
🏘 У США надрукують цілий квартал з будинків на 3D-принтері
  1. Головна
  2. Місто
  3. 🏘 У США надрукують цілий квартал з будинків на 3D-принтері
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Щоправда, яка саме буде ціна такого житла — ще невідомо.

Квартал на 3D-принтері

Як передає Business Insider, у Каліфорнії створять цілий квартал, надрукований за допомогою 3D-принтера. Загальна площина жилого простору складатиме приблизно 20 тисяч квадратних метрів — це буде 15 житлових будинків зі спеціального матеріалу.

Кожен будинок матиме три спальні та дві ванні кімнати. Кожна будівля матиме площу 134 квадратних метра.

Також планують створити невеличкі прибудови, які матимуть ще пару спальних місць та одну ванну кімнату. Коло кожного будинку буде тераса та басейн.

Крім того, житло на 3D-принтері матиме сонячні батареї та завдяки клімату Каліфорнії зможе користуватись суто відновлювальною енергією.

Яка саме буде вартість такого житла — наразі точно невідомо. Однак загалом цей проєкт обійшовся в $15 мільйонів. Очікується, що будівництво завершать вже весною наступного року.

Це не перший випадок, коли роблять будинки за допомогою таких технологій — минулого року у Бельгії вже надрукували будинок на 3D-принтері.

Читайте також: 😲 У Києві оновлять Арсенальну площу — проєкт

Перша надрукована будівля

За допомогою 3D-принтера COBOD компанія Kamp C надрукувала? У Бельгії вперше побудували будинок за допомогою 3D-принтеру справжній двоповерховий заміський будинок в Антверпені. Загальна площа першої споруди складає 90 м².

Квартал на 3D-принтері

Принтер COBOD працює на базі спеціального розчину з цементом, який робить будинки у три рази міцнішими за звичайні цегляні будівлі. Всередині споруди є передпокій, дві великі кімнати та кухонна зона. До того ж будинок має підігрів підлоги, тепловий насос та навіть сонячні панелі.

Будівлю планують використовувати для презентації можливостей 3D-друку інвесторам і зацікавленим особам в уряді Бельгії.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...